Nymphaea Denver 1997


Nymphaea Denver: de bloem

Nymphaea Denver1997
Nymphaea Denver 1997

De bloem van deze Nymphaea Denver is vrij uniek.  Het is een crèmekleurige, dubbele bloem (meer dan 40 bloemblaadjes, bijna 50).  Zo wordt ze omschreven.  Wij vinden dat ze eerder een heel zachte witte kleur heeft met een klein zweempje van geel en meestal aan de basis een hele lichte roze blos. Deze komvormige bloem heeft een lichte aangename geur, maar we weten niet of ze geschikt is als snijbloem. De bloem wordt zo’n 7 à 10 cm groot en drijft rustig op het water of staat wat hogerop te pronken.

Nymphaea Denver: de plant

Nymphaea Denver 1997
Nymphaea Denver 1997

Het blad van deze kleine dame wordt zo’n 10 tot 12 cm groot.  Het is een zeer mooi licht ovaal blad met een groene ondertoon en vervagende roodbruine vlekken.
De lobjes zijn overlappend en de sinus is gesloten.
De plant neemt toch een plaats tussen de 90 en 120 cm aan wateroppervlakte in beslag.  Je kan haar het beste plaatsen op een diepte tussen 40 en 80 cm.

De mening van Agua

We hebben deze toch wel bekende dame nog niet zo heel lang in onze collectie, maar ze doet het in elk geval prima.  Deze Nymphaea Denver is hier in België een zeer goede bloeier.  Ze is uitermate geschikt voor de middelgrote en grote vijvers, maar zelfs in een tonnetje op het terras zal ze niet misstaan. Ze doet het ook zeer goed op schaduwrijke plaatsen en dat horen we natuurlijk altijd graag.