Nymphaea Charles de Meurville 1931


Vermillioen rode bloemen die zoals de Attraction een diameter van 25 cm kunnen halen. Deze lelie heeft een zeer lange bloeiperiode.

Nymphaea Charles de Meurville: de bloem

DSC_2697
Nymphaea Charles de Meurville

De bloem van de Nymphaea Charles de Meurville kan zeer groot worden en heeft een wijnrode kleur. Ze is stervormig en nooit alleen. Ze wordt meestal zo’n 15 cm groot, maar wanneer ze in een natuurlijke vijver wordt geplaatst, zou ze wel 25 cm groot kunnen worden. Ook zullen de bloemen dan donkerder in kleur zijn.  De bloemen zijn veelvuldig, maar niet geschikt als snijbloem.  Ze heben wel een lichte maar aangename geur.

Nymphaea Charles de Meurville: de plant

Nymphaea Chalres de Meurville 1931
Nymphaea Chalres de Meurville 1931

Ook het blad van deze waterlelie is aan de grote kant, zeker wanneer ze in de volle grond wordt geplaatst. We spreken al snel over bladeren van 30 cm groot.

De plant is een sterke plant die goed groeit en bloeit en dat hebben we natuurlijk graag.  Voor een optimaal resultaat plant je haar het best op een diepte tussen de 80 en 120 cm.  Met haar Marliac wortelstok, heeft ze voldoende plaats nodig en ze neemt dan ook al snel een wateroppervlakte tussen de 120 en 150 cm in beslag.  Een goede keuze dus voor de middelgrote en grote vijvers.

De mening van Agua

Dit is écht een oersterke en oude plant.  Het is een zeer sterke groeier en bloeier, die zich het beste voelt in natuurlijke vijvers waar ze gewoon alle ruimte inpalmt die je haar gunt. Enkel voor mensen die graag een goed groeiende en bloeiende waterlelie hebben, die al snel een groot deel van het wateroppervlakte zal bedekken.