Nymphaea Blushing Bride 1997


De Nymphaea Blushing Bride wordt geprezen voor haar weelderige bloei en groei en wij weten waarom, u binnenkort ook?

Nymphaea Blushing Bride: de bloem

DSC_3953-2
Nymphaea Blushing Bride 1997

De kopvormige bloem van deze waterlelie is zeer dubbel en heeft een prachtige duo-tone kleur. De lichtgele bloem heeft een mooie roze blos aan de basis. Het hartje is donkergeel en geeft de bloem net die extra punch. De eerste bloemen zijn bijna wit, maar hebben wel al die mooie roze blos. Het is een zeer grote bloem, tot wel 18 cm groot.  Ze staat gemakkelijk 15 cm boven het wateroppervlak en valt dan ook enorm op in de vijver. Wanneer deze in bloei staat, zal het heel moeilijk zijn om niet de eye-catcher van de waterpartij te worden.

De Nymphaea Blushing Bride: de plant

Nymphaea Blushing Bride 1997
Nymphaea Blushing Bride 1997

Het bijna ronde blad van deze Nymphaea Blushing Bride  is grasgroen met mooie paarse vlekken.  Het blad met open of halfopen sinus wordt heel gemakkelijk 25 à 30 cm groot.

De plant is een hele mooie combinatie van blad en bloem.   Ze heeft ook weer een Marliac wortelstok en neemt zo’n 150-180 cm wateroppervlakte in beslag.  Een plant geschikt voor de grotere vijvers en een heel goede bloeier, dat is het minste wat we van deze dame kunnen zegen. We raden aan om ze tussen de 60-100 cm diep te planten.  De bloemen zijn ideale snijbloemen met een lichte, maar aangename geur.

De mening van Agua

Deze plant is een échte aanrader voor mensen die voldoende ruimte hebben en graag al eens uitpakken met iets speciaals.  Geduld is er niet voor nodig, want ze groeit heel snel met haar Marliac wortelstok.  Ze heeft een prachtige grote bloem die ook heel goed als snijbloem kan gebruikt worden. Deze prachtige plant is echter enkel geschikt voor de middelgrote en grote vijvers!