Nymphaea Black Princess 1995


Een wel heel uitzonderlijke dame, deze Nymphaea Black Princess is één van de paradepaardjes van Perry D. Slocum.  Er zijn maar weinig waterlelies met een patent op hun naam, maar deze is er één van.  Maak kennis met U.S. plant patent 9662.

Nymphaea Black Princess: de bloem

DSC_7764
Nymphaea Black Princess 1995

De eerste dag kan je reeds genieten van een mooie bloem die drijft op het water. Ook al staat de lelie nog niet helemaal open, ze valt onmiddellijk op door haar vorm en kleur. De tweede dag laat ze al wat meer van haar schoonheid zien en de derde dag staat de Nymphaea Black Princess volledig open met haar kop-of pioenvormige bloemen die wel 15 cm groot kunnen worden en gemakkelijk 15 cm boven het wateroppervlak kunnen staan.
Ook dan verandert ze nog elke dag, de binnenste bloemblaadjes zullen steeds donkerder worden, tot op het punt dat je een zwarte kern krijgt!  Wanneer de Nymphaea Black Princess in bloei staat, dan trekt ze iedereen zijn aandacht. Een opvallende donkerrode waterlelie, waarvan de binnenste bloemblaadjes de derde dag en bij lekker weer zo zwart als kool worden.

Nymphaea Black Princess: de plant

Het blad is eerst rood en wordt later mooi groen.  Het ronde blad wordt gemakkelijk zo’n 25 cm groot.  Het donkergroene blad zorgt ervoor dat de mooie rode bloem helemaal tot haar recht kan komen.

DSC_8024
Nymphaea Black Princess 1995

Het is zo’n mooie plant dat het maar logisch is dat je haar voldoende plaats geeft.  zo kan ze ten volle tot haar recht komen.  Ze kan 1 tot 2 meter aan wateroppervlakte in beslag nemen en dat heeft ze natuurlijk deels te danken aan haar Marliac wortelstok. Ze wordt best op een diepte tussen de 40 en de 80 cm geplaatst.
De binnenste bloemblaadjes van de Nymphaea Black Princess worden onder een hete zon, bijna zwart en kunnen dan ook verbranden.
Deze waterlelie zou een kruising zijn tussen een winterharde en een tropische variëteit.
Deze dame kan gebruikt worden als snijbloem en ruikt dan nog eens heerlijk ook.
Je kan deze waterlelies dus het beste kopen wanneer je een middelgrote of grote vijver hebt.

De mening van Agua

Deze plant kunnen we alleen maar aanraden, het is een goede groeier en bloeier vooral.  Ze heeft een unieke kleur en glans en ze zal alle aandacht naar zich toetrekken tijdens tuinfeestjes.  Hoewel ze prachtig wordt wanneer ze veel ruimte krijgt, blijft ze compact wanneer ze in een tonnetje op het terras wordt geplaatst, doch minder bloemen zal ze er niet voor doen.  De Nymphaea Black Princess is tevens een zeer goede snijbloem.  We kunnen ze écht alleen maar aanraden!