Nelumbo Jeannie’s Smile


Nelumbo Jeannie’s Smile heeft een zeer mooie kleur en vormen genoemd naar Jean Harris Kennedy.

Nelumbo Jeannie’s Smile: de bloem

Nelumbo Jeannie's Smile
Nelumbo Jeannie’s Smile

De bloem wordt omschreven als enkelvoudig.  Het is een prachtige felroze lotus.  De laatste bloeidagen wordt ze lichter in kleur.

De mooie bloemen worden meer dan 25 tot zelfs 30 centimeter groot.
Deze plant is ook geliefd voor haar mooie zaadknop, die overwegend geel is met gele zaaddozen.

Nelumbo Jeannie’s Smile: de plant

Nelumbo Jeannie's Smile
Nelumbo Jeannie’s Smile

Het blad van een lotus is wel altijd rond, het is meestal effen groen.  Het blad van deze dame wordt tussen de 30 en 35 cm groot.
De plant wordt gemakkelijk een 150 centimeter hoog.  Een grote lotus dus. Je kan haar het beste op een diepte tussen de 20 en 40 cm plaatsen.
Er zijn drie mogelijkheden om deze planten te overwinteren. De eerste is om ze dieper in de vijver te plaatsen en ze in maart-april terug uit de vijver te halen om te verpotten.  De tweede is ze naar binnen halen op een vorstvrije en lichtrijke plaats.  Ook dan weer kan u in maart-april de plant verpotten. De derde mogelijkheid is om deze lotus in een kuip te plaatsen van minimum 150 liter, gevuld met zo’n 20 cm vijveraarde.  Het eerste jaar dient u ze nog af te dekken, maar vanaf het volgende jaar kan u ze gewoon buiten laten overwinteren.

De mening van Agua

Een zeer mooie en grote bloem.  Een goede bloeier ook.  Deze Nelumbo werd genoemd naar Jean Harris Kennedy.  Haar liefdevolle lach, onophoudelijke steun en vooral haar alom gekende ‘Jeannie-grams’ beroerden het hart van onze familie.  Blijkbaar wordt deze lotus 5 cm groter dan de dame waarnaar ze genoemd werd.
Deze lotus is een afstammeling van de Nelumbo nucifera en werd gecreëerd door niemand minder dan onze collega en vriendin, Laura Bancroft van Ten Mile Creek Nursery.