Nelumbo Green Maiden


Deze Nelumbo Green Maiden wordt de ideale lotus genoemd voor beginners. We kunnen dat alleen maar beamen.

Nelumbo Green Maiden: de bloem

Nelumbo Green Maiden
Nelumbo Green Maiden

De bloem wordt omschreven als semi-dubbel. et iets zachter gekleurde bloemtippen.
De bloemblaadjes zijn vrij breed, ze zijn roze aan de buitenzijde en de tippen.  De binnenzijde en kern zijn mooi crèmekleurig.
De zaadcapsules zijn eerst geel en worden later groen.
Het zijn kopvormige bloemen die schaalvormig openbloeien.  Ze worden tussen de 15 en 18 cm groot. De bloemen hebben een aangename, lichte geur.

Nelumbo Green Maiden: de plant

Nelumbo Green Maiden
Nelumbo Green Maiden

Het blad van een lotus is wel altijd rond, het is meestal effen groen.  Het blad van deze dame wordt tussen de 25 en 28 cm groot.

De plant wordt gemakkelijk een 60-tal centimeter hoog.  Een middelgrote lotus dus. Je kan haar het beste op een diepte tussen de 10 en 20 cm plaatsen.Er zijn twee mogelijkheden om deze planten te overwinteren. De eerste is om ze dieper in de vijver te plaatsen en ze in maart-april terug uit de vijver te halen om te verpotten.  De tweede is ze naar binnen halen op een vorstvrije en lichtrijke plaats.  Ook dan weer kan u in maart-april de plant verpotten.

De mening van Agua

Nelumbo Green Maiden
Nelumbo Green Maiden

Een absolute aanrader, deze Nelumbo Green Maiden.  Zeker tijdig bestellen, vorig jaar hadden we er namelijk niet genoeg om iedereen te kunnen bevoorraden!
We vinden het zeer mooie bloemen, de plant blijft ook compact hetgeen wel meegenomen is als je ze elke winter moet binnenhalen.  Het belangrijkste is nog dat het een hele, hele goede bloeier is. Maar eigenlijk moet je ze niet binnenhalen, want volgens onze ondervindingen is deze lotus winterhard. We vragen natuurlijk wel om ons advies voor het inplanten goed op te volgen.
Meer foto’s van deze knappe Nelumbo Green Maiden vind je hier.
 Deze mooie dame zit in onze collectie sinds 2016.
Ze overwintert buiten sinds 2018 volgens onze methode, meer info te bekomen in onze toonzaal.

Kenmerken Nelumbo Green Maiden

Verwantschap: Nelumbo nucifera
Oorspronkelijke naam: /
Herkomst: Japan of China
Kleur: versicolor
Grootte: klein (<60 cm)
Vorm: semi-dubbel

Tuber Nelumbo Green Maiden kopen

Nelumbo Green Maiden
Nelumbo Green Maiden

Wij versturen tubers van begin maart tot eind april.  Deze tubers dient u dan zelf op te potten, hoe dat kan u in dit filmpje zien. (https://www.agua.be/oppotten-van-lotus/) U kan natuurlijk ons artikel hierover lezen. Het versturen van opgepotte  planten is niet mogelijk, deze kunnen enkel op bestelling worden afgehaald.
Wij raden aan om jonge tubers de eerste maand binnenshuis te plaatsen op een goed verlichte plaats, aan een raam of in een serre.  De temperatuur moet minimum 20°C zijn.  Later kan u de plant dan buiten plaatsen en terug naar binnen halen in de winter. Hoe je lotus het beste kan overwinteren, lees je hier.
Of u kan natuurlijk ook het Franstalige boek: Lotus: les connaître et les réussir sous nos climats hier bestellen.