Nelumbo Jade In Jinling


Wat een schoonheid! Wat een aparte kleur van bloem en zaaddoos. Deze dame mag niet ontbreken bij iedereen die zichzelf een verzamelaar noemt.

Nelumbo Jade In Jinling: de bloem

Wondermooi! Zo omschrijft iedereen de bloem van deze middelgrote louts.
Deze kleur wordt groen genoemd, maar wij houden het nog steeds op wit. De bloemblaadjes zijn overwegend wit, met kleine groene lijnen op de middelste bloemblaadjes.
De meeldraden zijn wit en geel, zoals bij de meeste witte lotus.
De zaaddoos dan, want die is wel echt spectaculair. Deze heeft een prachtige blauwgroene kleur, die we in geen enkele andere cultivar terugvinden.
Het is dan ook de combinatie van deze aparte kleur met de geel-groene zaden en witte bladeren die het zo’n mooie verschijning maken.
De bloem wordt zo’n 20 cm groot en staat steeds mooi boven de bladeren uit.

Nelumbo Jade In Jinling: de plant

Deze middelgrote lotus wordt zo’n kleine meter groot.
Ze heeft de typische mooie, groene en ronde bladeren. Deze worden zo’n 35 cm groot en staan natuurlijk steeds rechtop.
De plant mag je best wat ruimte geven en een diepte van zo’n 20 à 25 cm.

Nelumbo Jade In Jinling

Lotus Jade In Jinling: de mening van Agua

We hebben deze dame nog niet zo lang in onze collectie, maar we kunnen ons nu al niet meer voorstellen om een zomer zonder te moeten doen. Ze heeft zo een mooie bloem, die je onmiddellijk een warm gevoel geeft.
Gezien we ze nog maar enkele jaren hebben kunnen testen in België, vinden we het nog iets te vroeg om ze al courant aan te bieden, enkel voor de verzamelaars dus!
Deze lotus zit in onze collectie sinds 2019. Ze lijkt te bloeien in augustus en september, hetgeen wel duidelijk maakt dat ze warmte nodig heeft om tot bloei te komen.