Nelumbo Hindu White


Deze lotus kocht ik op aanvraag van een klant, we staan altijd open voor suggesties. Zo leren ook wij nieuwe cultivars kennen, zoals deze mooie Nelumbo Hindu White.

Nelumbo Hindu White: de bloem

We kochten deze lotus bij Ten Mile Creek Nursery en zelf omschrijven ze ze eerder als geel. Wij gebruiken eerder de term crèmekleurig, om teleurstellingen te vermijden.
Het is zeker en vast een hele mooie, elegante bloem. Deze bloemvorm is wat omschreven wordt als de klassieke lotus. Een enkele bloem met zacht witte, brede bloemblaadjes die zo’n 20 cm groot wordt.
De bloem heeft een mooie gele zaaddoos met gele meeldraden. Ze staat steeds hoog boven de bladeren uit.

Nelumbo Hindu White: de plant

Zoals alle lotus, heeft ook deze weer mooie ronde diepgroene bladeren. Ze worden gemakkelijk 30 à 40 cm groot. De plant wordt zo’n 120 cm hoog en de bloem kan daar zelfs nog bovenuit pronken.
Deze plant heeft dus graag een beetje ruimte en een diepte van zo’n 20 à 30 cm lijkt haar wel te bevallen.

Nelumbo Hindu White

Lotus Hindu White: de mening van Agua

De naam van deze lotus spreekt zeker en vast tot de verbeelding. Het valt ons dan ook op dat ze populair is bij klanten die een affiniteit hebben met het Hinduisme. Het is echter niet helemaal duidelijk waar de naam vandaan komt, gezien de veredelaar niet gekend is. Het zou in elk geval een cultivar zijn van de Nelumbo nucifera of Indische of Heilige lotus.
We hebben deze elegante dame in onze collectie sinds 2019 en het is dan ook nog iets te vroeg om meer te vertellen over haar bloei en of groei. Ze bloeit voorlopig redelijk, maar zeker nog niet uitbundig. Dit kan wel iets te maken hebben met de leeftijd van onze planten natuurlijk.
We wachten dus nog even geduldig af en raden u aan om dat ook te doen ;-
We merken wel alvast op dat ze in België bloeit van juli tot september.

De Hindu White lotus
stamt natuurlijk af van de nucifera