Nelumbo Carolina Snow


De Nelumbo Carolina Snow is een elegante middelgrote witte lotus, die werd gecreëerd door niemand minder dan Perry Dean Slocum.

Nelumbo Carolina Snow

Nelumbo Carolina Snow: de bloem

Deze lotus heeft een mooie witte, licht crèmekleurige bloem.  De zaaddozen zijn geel, de meeldraden zijn geel en wit. Het felgele hartje staat dan ook mooi in contrast met de witte bloemblaadjes. Deze bloemblaadjes zijn vrij breed en niet al te talrijk, zo’n 20-tal. Dit geeft de plant een zeer eenvoudige en elegante look.
De bloem wordt zo’n 20 cm groot en geurt overheerlijk. Let wel, hiervoor moet je wel met je neus in de bloem gaan hangen…
De bloemen staan meestal net boven de bladeren uit.

Nelumbo Carolina Snow: de plant

De bladeren zijn natuurlijk rond en groen.
Ze worden een 40-tal centimeter groot en staan zoals het hoort mooi hoog boven het wateroppervlak.
Deze plant kan je in een kuip planten met een minimum van 30 cm doormeter, op een diepte tussen de 10 en 30 cm. Zoals altijd kan u ze natuurlijk ook veel meer ruimte geven. Zoals bij de meeste lotussen geldt, hoe groter je ze uitplant, hoe mooier ze worden.
Deze mooie dame wordt zo’n kleine meter hoog en wordt dus tot de middelgrote lotussen gerekend.

Deze lotus is afkomstig van Perry’s Water Gardens in North Carolina.  Er is spijtig genoegen weinig geweten over haar ouders.

Nelumbo Carolina Snow

De mening van Agua

De lotus Carolina Snow doet het in België zeer goed en is één van de beste keuzes indien je een witte middelgrote plant wilt. Ze geurt heelrijk en is geschikt voor middelgrote vijvers en natuurlijk voor op het terras.
We durven te stellen dat deze mooie, sierlijke dame winterhard is en dat horen jullie natuurlijk wel graag. We kunnen er echt niet genoeg op hameren dat je wel onze richtlijnen voor het overwinteren en/of goed planten moet volgen.
Wij hebben haar al in onze collectie sinds 2010, dat is dus meer dan 10 jaar en we zouden haar niet meer kunnen missen!
We merken dat ze hier bloeit vanaf eind juni tot begin september.

Nelumbo Carolina Snow

Een prachtige witte middelgrote, winterharde lotus.