Alles is mogelijk


Als je al bij de Y in het alfabet zit, dan weet je dat er al heel wat werd opgezocht.

DSC_8040 Nymphaea Yellow Sensation
Nymphaea Yellow Sensation

Voor de naamgeving van de Nymphaea Yellow Sensation moest ik dan ook geen woordenboek meer openslaan op zoek naar verborgen betekenissen.
Even de post van Pink Sensation en Yellow Queen bovengehaald en copy-paste done.

Yellow duid zeker en vast op de gele kleur van de waterlelie, Perry stoeft zo over die kleur dat het niet anders kan.  Maar zoals bij de Nymphaea Yellow Queen gezegd, wil dit ook wel afgunst, jaloersheid betekenen.

Sensation wil dan weer gevoel, sensatie, (hevige) beroering zeggen. We weten in elk geval dat Perry Dean Slocum zeer tevreden was over deze waterlelie, hij noemde ze één van de populairste gele winterharde waterlelies.  Door de prachtige kleur en grootte van de bloemen.

Hij zegt zelf dat deze Nymphaea Yellow Sensation een verbeterde versie van de Nymphaea Marliacea Chromatella is, waarbij hij meegeeft dat Joseph Bory Latour-Marliac geen toegang had tot de mexicana als dienstdoende ouder, maar hij dus wel.  We vermoeden datn ook dat er een lichte sensatie door hem heen ging, toen hij merkte dat hij kon bereiken wat de grootste pionier in de waterleliewereld nooit was gelukt. Een felgele winterharde waterlelie, dankzij de mexicana.  Misschien toch een tikkeltje afgunst in deze waterlelie, verdrongen door de sensatie?