McKee Botanical Garden


In Florida hebben we de McKee Botanical Garden, dus een bezoekje daaraan leek ons wel gepast. Spijtig genoeg onder lichte tijdsdruk, we hadden een half uurtje tijd, McKee op een drafje dan maar.

Deze tuin is natuurlijk helemaal anders dan de meeste botanische tuinen die we al bezocht hebben, het klimaat is dan ook uniek.

Van 80 naar 18 are

McKee Botanical Garden, Florida
McKee Botanical Garden, Florida

Zoals altijd met botanische tuinen in de Verenigde Staten is ook deze weer een resultaat van een privaat initiatief. Arthur G. McKee (vandaar de naam) en Waldo E.Sexton openden de 80 are grootte McKee Jungle Gardens in 1932. Tegen 1940 kwamen er jaarlijks 100.000 toeristen de McKee Botanical Gardens bezoeken.  Echter, 36 jaar  later in 1976 moest de tuin sluiten, door de komst van andere attracties,… 62 are werd dan ook verkaveld en de overblijvende 18 are lag er twintig jaar lang gewoon bij. In 1994 koopt de Indian River Land Trust het domein op en in 2001 wordt deze eindelijk weer bezienswaardig gemaakt.

18 are Florida Flora

McKee Botanical Garden
McKee Botanical Garden

De focus gaat vooral naar meer dan 10.000 inheemse planten, ook de collectie waterlelies, vooral tropische dan, is groot. Een Victoria buiten in de vijver tussen alle andere waterlelies is hier natuurlijk vanzelfsprekend. Het is keer op keer verbazingwekkend hoe achteloos tropische waterlelies groeien in dergelijke streken. Deze tuin is ook weer eens piekfijn onderhouden, dat blijft opvallend in de Verenigde Staten, hoe goed de tuinen worden verzorgd, meestal dan nog door vrijwilligers ook.