Hughes Watergardens


Wanneer ons seizoen erop zit, dan is dat natuurlijk bij veel van onze collega’s ook het geval, zelfs in het buitenland.

Winterharde waterlelies in Oregon

Hardy display pond

Toen we op bezoek gingen bij Hughes Watergardens leken de waterlelies dan ook allemaal in rust. Toch kan je je zelfs in de herfst een beeld vormen van hoe het er in zijn volle glorie zou uitzien.
Zoals te verwachten is in deze streek, lijken winterharde waterlelies best wel populair te zijn.
Wat ons vooral is bijgebleven is hun grote rechthoekige vijver waarin een prachtig beeld staat van een man met twee kraaien. Ik denk dat dit beeld in de herfst en winter wel het beste tot zijn recht komt, of misschien ook bij zonsondergang op een zwoele avond. Daarvoor zullen we dan eens moeten teruggaan.

Aanleggen van vijvers

Natuurlijke rode loper

Er is tevens een mooi stukje tuin aangelegd, want aanleggen doen ze ook en wat is een betere reclame dan een kleine showtuin. Het pad was bezaait met kleurrijke herfstblaadjes en het leek wel een rode loper die voor ons was uitgerold.
Wij waren natuurlijk op zoek naar waterlelies en lotus en dan ook een beetje teleurgesteld. Daarom ging ik even informeren aan de balie. Toen ik een foto van een Victoria zag, polste ik even hoe goed deze knappe dame het dan wel deed in Oregon. Gelukkig, want toen bleek dat de Victoria nog steeds in bloei stond, maar dat ze die tunnel afsluiten van zodra het kouder wordt en we bleken dus d highlight van deze Hughes Watergardens bijna gemist te hebben… Kan je je voorstellen dat je dit pas achteraf zou te weten gekomen zijn?

Tropische waterlelies in Oregon

Ons bezoekje zag er direct al een pak beter uit en we gingen dan ook onmiddellijk terug op onze stappen om ons te laten onderdompelen in een luxebad van tropische waterlelies.
Zoals je op de foto’s kan zien stonden de Victoria’s en Aussies nog zeer mooi en het was dan ook genieten!

Blijkbaar is er toch een markt voor tropische waterlelies ook, onze collega’s in de Verenigde Staten van Amerika zeggen al jaren dat we tropische waterlelies moeten verkopen. Als ze dan niet overleven, moeten de mensen wel nieuwe komen kopen…zelf verkoop ik nog steeds liefst winterharde waterlelies. Ik weet dat ze het goed gaan doen bij de klanten en dat is toch leuker voor iedereen.
Maar ik moet toegeven elke keer wanneer ik Victoria en Aussies zie, dan begin ik toch te twijfelen, misschien moeten we eens een vijvertje voor onszelf aanleggen…

Meer foto’s hier.

Hughes Watergardens
25289 SW Stafford Rd
Tualatin OR 97062
503 638 1709
OLCB#5635
http://www.hugheswatergardens.com