Balboa Park


Balboa Park, San Diego, Californië, Verenigde Staten van Amerika

Ook dit park werd ons aangeraden door David Curtright.  Spijtig genoeg kon hij die dag niet met ons mee op stap en hebben wet het domein op ons eentje, nou ja met ons drietjes bezocht.

Vroeger onderhield David ook weer deze mooie vijver aan dit park, maar ondertussen heeft een jonge, maar passionele tuinman dit werk overgenomen.  Gezien de afstand, werd de job te moeilijk te combineren met zijn andere klanten.

Stadspark

Gezien ook deze bezienswaardigheid een pak meer is dan enkel een tuin, geven we graag een beetje extra geschiedenis over deze plek mee.
Balboa Park is een 490 hectare groot stadspark in San Diego, Californië. Het park werd naar de Spaanse ontdekkingsreiziger Vasco Núñez de Balboa genoemd. Dit park is al sinds 1835 openbaar bezit en vrij in en uit te wandelen.
Er vonden al verschillende grote exposities plaatst in het park, waardoor er van elke expositie wel een paar impressionante architecturale monumenten zijn over gebleven.

Balboa Park

Nationaal Historisch Museum

Daarnaast is Balboa Park van belang voor de exotische landschapstuinen. Tegenwoordig omvat Balboa Park open ruimte, groene zones, tuinen en wandelpaden, maar ook musea, theaters en de beroemde San Diego Zoo. Er zijn eveneens restaurants en winkels, het geld voor het onderhoud van deze infrastructuur moet ook ergens van komen natuurlijk.
In 1977, dat mooie jaar :-), werd het park en de gebouwen erin, beschermd als Nationaal Historisch Monument en op het Nationaal Register van Historische Plaatsen gezet.

Waterlelies, vissen, eenden, schildpadden,…

De grootste attractie en zeker voor ons is natuurlijk de zeer grote, langwerpige vijver voor de prachtige serre. Deze was spijtig genoeg niet open de dag van ons bezoek, de serre bedoelen we!
De vijver wordt minutieus onderhouden, David had gelijk over de nieuwe tuinman.  Het water is zo helder als een zwembad.  Er zitten katvissen, koi’s, goudvissen, schildpadden en zelfs een moedereend met kuikens in.
Er werden een paar mooie lotussen geplaatst aan de twee zijdes van de vijver. Een 30-tal winterharde en tropische waterlelies werden mooi verspreid over de hele vijver. Geen spectaculaire nieuwe soorten, maar wel mooie, grote, gezonde en goed verzorgde exemplaren!