Yeomiji Botanical Garden


De Yeomiji Botanical Garden zou de grootste botanische tuin in heel de wereld zijn. Nochtans ligt deze mooie tuin op een heel klein eiland, Jeju genaamd. De tuin dateert van 1989 en is vooral gekend door het futuristische gebouw.

Buiten

Italiaanse Tuin @ Yeomiji Botanical Garden
Italiaanse Tuin @ Yeomiji Botanical Garden

De tuinen bestaan onder andere uit een Koreaanse, Italiaanse, Franse en Japanse tuin.
Daarnaast zijn er nog verschillende thema-tuinen zoals natuurlijk de tuin met inheemse planten uit Jeju. Wat denk je van een tuin gewijd aan Rhododendron of Hosta.

Deze botanische tuin telt meer dan 2000 verschillende tropische en subtropische planten.

Koreaanse Tuin @ Yeomiji Botanical Garden
Koreaanse Tuin @ Yeomiji Botanical Garden

Voor ieders wat wils dus, maar wij zijn vooral geïnteresseerd in de waterlelies.  De eerste reeks vonden we dan ook terug in de Koreaanse tuin, waar enkele winterharde de volledige wateroppervlakte hebben ingepalmd.

De Japanse, Franse en Italiaanse tuinen hadden wel enkele waterpartijen maar allemaal zonder enig spoor van waterlelies en lotus.

Binnen

Aquatic Garden @ Yeomiji Botanical Garden
Aquatic Garden @ Yeomiji Botanical Garden

De meest spectaculaire waterlelies zijn natuurlijk te zien in het gebouw, in de Aquatic Garden.  Toen wij Jeju bezochten was het reeds einde seizoen, maar de planten stonden er toch nog prachtig bij.  We vermoeden dan ook dat dit in de zomer een voltreffer is.

Naast de Aquatic garden heb je ook nog een Jungle garden waar verschillende variëteiten te bewonderen vallen.

Ook de Tropical Fruits Garden vind ik een echte aanrader en zoals in alle Koreaanse tuinen heb je nog eens een seizoens-display ook.

Meer over deze tuin kan je lezen op hun website en hier.