The Garden of Morning Calm


Ik heb lang getwijfeld of ik The Garden of Morning Calm wel of niet aan ons lijstje zou toevoegen.  Uiteindelijk kon ik er niet omheen.

Stream Garden

The Garden of Morning Calm
Stream Garden @ The Garden of Morning Calm

Qua waterlelies is er niet zo heel veel te zien, lotussen ontbreken dan weer helemaal.  En toch, kunnen we een bezoekje aan deze mooie tuin alleen maar aanraden.
Grote stukken in deze tuin worden aangepast per seizoen, hierdoor komen bezoekers natuurlijk vaker terug.  Wij gingen in de overgang van zomer naar herfst.  Alle foto’s zijn dan ook getrokken in de maand oktober.
Gelukkig is het weer nog heel aangenaam daar in oktober en we zagen dan ook nog voldoende waterlelies.

Pond Garden

The Pond Garden @ The Garden of Morning Calm
The Pond Garden @ The Garden of Morning Calm

Natuurlijk is The Pond Garden, the place to be voor waterlelie-spotting.  Een zeer mooie, sfeervolle vijver met paviljoen.

Deze foto is vooral een sfeerbeeld, maar aan de andere kant van de vijver, ligt het vol met waterlelies, zoals je op de uitgelichte afbeelding kan zien.

Er zijn in deze wondermooie tuin nog tal van kleine vijvertjes en beekjes overal verspreid. je kan dan ook uren rondwandelen in dit prachtig stukje natuur.

4 seizoenen

The Road to Heaven @ The Garden of Morning Calm
The Road to Heaven @ The Garden of Morning Calm

De herfst is natuurlijk het beste seizoen voor chrysanthen.  Bij ons hebben deze bloemen niet echt een vrolijke bijklank, maar daar in Korea vergeet je dat snel.
The Road to Heaven wordt deze mooie laan genoemd, toepasselijk niet?
Tijdens de herfstmaanden kan je normaal ook genieten van de herfstkleuren.  Gezien het helemaal nog niet koud was, was daar nog niet zo veel van te zien, maar we kunnen ons voorstellen dat het prachtig moet zijn.  Een reden om nog eens terug te gaan.

The Garden of Morning Calm in autumn
The Garden of Morning Calm in autumn

Ook in de winter is deze tuin het bezoeken waard. Dan kan je genieten van het lichtfestival, we zagen de foto’s en alleen daarvoor zouden we al terug gaan naar deze mooie tuin.
In de lente dan, kan je komen genieten van onder andere magnolia’s en azalea’s.
Dan komt de zomer natuurlijk, de waterlelies zullen dan zeker op hun mooist staan.  Maar ook de Irissen, Hydrangea’s en de Roos van Sharon trekken dan alle aandacht naar hun toe.

Liefhebber van waterlelies of niet? Het is een tuin die sowieso op je lijstje moet staan, wanneer je Zuid-Korea bezoekt.
Meer informatie over deze mooie tuin vind je hier en hier.