The Garden of Morning Calm


The Garden of Morning Calm, Gyeonggi-do, Zuid-Korea, Azië

The garden of morning calm

Zen garden

Ik heb lang getwijfeld of ik The Garden of Morning Calm wel of niet aan ons lijstje zou toevoegen.  Uiteindelijk kon ik er niet omheen, deze tuin mochten we niet links laten liggen.

Dit is een wondermooie tuin, één van de meest vredevolle plaatsen waar we reeds geweest zijn. Misschien werden we wel wat beïnvloed door de naam…
Het gedeelte waterlelies en lotussen is er beperkt, nu ja beperkt, in aantallen steeds zeer indrukwekkend ten opzichte van België. Qua variëteiten echter doen we zelfs beter hier, maar zoals gezegd hij is zo mooi, dat ik de tuin toch even wil vernoemen.

Met zoveel op de agenda en maar zo weinig tijd, vertrokken we ‘s morgens vroeg, na een lekker ontbijt, naar de Garden Of Morning Calm. Een prachtige naam vind ik het voor een tuin, de naam alleen al zorgde ervoor dat we hoge verwachtingen hadden.


4 seizoenen

Het blijft een onwezenlijk iets, al die private tuinen, want ja ook deze is maar even een privé tuintje van een zekere professor Sang-Kyung Han.

Het impressionante aan deze tuin is dat bepaalde delen elk seizoen gewijzigd worden. Hierdoor komen bezoekers natuurlijk vaker terug en dat lijkt ons enkel positief.

Nu, in de herfst, maakt men er een chrysanten festival van. Chrysanten blijven bij ons altijd wel een beetje een duister en weemoedig gevoel geven, maar daar was hier niets van te merken. De road to heaven, zoals ze ze zelf noemen tovert een glimlach op elke bezoeker zijn gezicht, ja ook het onze.
In de herfst is er ook een esdoorn festival, wij waren iets te vroeg, maar we zagen toch al het begin van de herfstkleuren op de prachtige collectie bomen. Tijdens de herfstmaanden kan je normaal ook genieten van de herfstkleuren.  

Road to heaven @The garden of morning calm
The garden of morning calm

Tijdens de lente wordt er extra aandacht gegeven aan de wilde bloemen. Maar je kan dan ook komen genieten van onder andere magnolia’s en azalea’s.

Daarna volgt de zomer natuurlijk, de waterlelies en lotussen zullen dan zeker op hun mooist staan.  Maar ook de Irissen, Hydrangea’s en de Roos van Sharon trekken dan alle aandacht naar zich toe.

Ook in de winter is deze tuin het bezoeken waard. Dan kan je genieten van een romantisch lichtfestival, we zagen de foto’s en alleen daarvoor zouden we al terug gaan naar deze mooie tuin.

Pond garden

Natuurlijk is The Pond Garden, the place to be voor waterlelie-spotting.  Een zeer mooie, sfeervolle vijver met paviljoen.

Deze foto is vooral een sfeerbeeld, maar aan de andere kant van de vijver, ligt het vol met waterlelies, zoals je op de bovenste afbeelding kan zien.

Er zijn in deze wondermooie tuin nog tal van kleine vijvertjes en beekjes overal verspreid. je kan dan ook uren rondwandelen in dit prachtig stukje natuur.

Liefhebber van waterlelies of niet? Het is een tuin die sowieso op je lijstje moet staan, wanneer je Zuid-Korea bezoekt.
Meer informatie over deze mooie tuin vind je hier en hier.

The garden of morning calm