Waterlelies als snijbloemen!


Een waterlelie als snijbloem, kan het nu of niet?

Het was een vraag die ons al heel lang bezighield. Toen we een datum voor ons huwelijk kozen, hebben we dan er dan ook rekening mee gehouden dat het boeket enkele waterlelies moest bevatten, hetgeen de mogelijkheden toch ietwat beperkte. We kenden dan ook de persoon om ons deze waterlelies te bezorgen, we moesten alleen nog op zoek gaan naar iemand die een boeketje wou maken met waterlelies zonder dat we eigenlijk wisten of ze al dan niet geopend zouden zijn.

_TVH0084
aP1000472
_TVH0147

Er bestaan, echt waar, volledige boeken over bruidsboeketjes, ongelooflijk wat daar allemaal in staat! Je zou als bruid zo in het niets verdwijnen naast sommige van deze boeketjes…
Maar wij waren op zoek naar iets waar waterlelies tot hun recht in kwamen en waar ze natuurlijk niet onmiddellijk zouden verwelken. En daar was de redding, hoewel ik het eerst wel grappig vond al die handtasjes in plaats van boeketjes, besefte ik ineens dat dat de oplossing was. Door verschillende buisjes aan elkaar te rijgen kregen we een mooi geheel met handvatje en kon de waterlelie steeds in het water blijven staan, zodat de kans op verwelken uitgesloten was, wie wilt er nu een verwelkte bloem op zijn trouwdag! Er moest dan wel nog iets gemaakt worden om dit handtasje in te plaatsen tijdens de viering, want met al dat water leg je het niet zomaar neer natuurlijk!
DSC_8114aP1000578Flowers

De waterlelies zijn tot onze spijt niet opengekomen die dag, maar… wel de dagen erna!! We hebben nog een hele week kunnen genieten van waterlelies die prachtig open en toe gingen elke dag! We hadden het niet durven dromen!

Ondertussen plaatsen we elke week verse snijbloemen in ons bruidsboeket, dat doen ons er niet veel na! En volgende zomer….proberen we zelf nog eens met waterlelies, benieuwd of we er iets van terecht zullen brengen, maar dan horen en zien jullie het hier zeker en vast.

Ondertussen al verschillende waterlelies in vaasjes geplaatst en hieronder zie je dan ook het resultaat, dat we regelmatig zullen updaten.

DSC_1115
DSC_1103