Waterlelie-vijver


Waterlelievijver, Oost-Vlaanderen, België, Europa

Pond Z10

Waterlelie-vijver

Deze langwerpige vijver werd opgetrokken naast een nieuwbouw om het hoogteverschil op te vangen met de weg ernaast.

In plaats van de andere zijde van de betonelementen op te vullen met aarde en vaste planten, heeft men gekozen voor een andere oplossing.  Een gezellige en mooie langwerpige vijver, enkel voor waterlelies, zonder filterinstallatie, zonder vissen, helemaal ons ding dus!

Om te voorkomen dat de waterlelies hinder zouden hebben van de weg ernaast, werd een taxus-haag geplant.  Deze taxus wordt vrij laag gehouden zodat de waterlelies toch voldoende licht krijgen. Er werd gekozen voor een grijze folie en de waterlelies werden geplant in grijze kuipen. Zo gaat alle aandacht naar de bloemen.  De langwerpige vijver is zo’n 9 meter lang en 40 cm diep.

Deze vijver loopt naast de helft van het huis en ook naast het terras. Zo zit men op ooghoogte van de waterlelies en ziet men dus niets van het plantmateriaal, enkel de bladeren en de bloemen.

Waterlelies

Er staan 7 waterlelies in de vijver, de Nymphaea Gregg’s Orange Beauty,  Nymphaea Gold Medal, Nymphaea Colorado (2), Nymphaea David, Nymphaea Mangala Ubol en Nymphaea Lemon Mist.  Er werd dus gekozen voor geel-oranje tonen.  Variatie werd gebracht door te kiezen voor zowel enkele als dubbele bloemen, zowel recht opstaande als drijvende.

Men heeft de bedoeling om jaarlijks andere kleuren en variëteiten te plaatsen en zo steeds een heel ander effect te verkrijgen vanop het terras, we kunnen dit natuurlijk alleen maar toejuichen!  Wordt dus waarschijnlijk vervolgd…

Pond Z10