Nymphaea Snowflake 2011


De allereerste waterlelie van Tony Moore waar we jou graag kennis mee laten maken, is zijn Snowflake.

 Waterlelie Snowflake, sneeuwvlokje in Texas.

DSC_9972

Niet écht de plaats om voor de eerste keer kennis te maken  met dit waterlelietje, maar toch is het daar waar we haar voor het eerst zagen.  Deze waterlelie werd in 2012 ingestuurd door Tony Moore uit Cincinnati, Ohio om mee te dingen naar de prijs voor beste winterharde waterlelie.  Ook al was deze variëteit maar 1 jaar oud, ze ging er toch meteen met de 2de prijs vandoor.

Waterlelie Snowflake, een sneeuwstorm in België.

DSC_9973

In België voelt deze Waterlelie Snowflake zich perfect thuis.  De massa aan bloemen laten deze waterlelie meer op een sneeuwstorm dan op een sneeuwvlokje lijken.  Helemaal overtuigd was ik niet bij de aankoop van deze waterlelie.  We hebben al heel wat witte waterlelies in onze collectie en ik was dan ook niet zeker of deze variëteit wel een echte aanvulling zou zijn.  We hebben al de Gonnère en de Ernst Epple Sr., dus of we nog ruimte hadden voor een extra dubbele witte, … ze zou zich moeten bewijzen tussen al die oude, goude dametjes.  Ondanks dat we haar nog maar één seizoen hebben zien bloemen, heeft ze toch haar plaats gekregen in onze collectie.  De bloemen zijn qua vorm toch weer helemaal anders, ze lijken iets meer op de Lily Pons dan op de andere dubbele witte in ons assortiment.  Daarnaast is het ook een goede bloeier en lijkt de plant ook vrij compact qua blad.  Dat laatste wordt natuurlijk nog wat afwachten.  Het blad is ovaal en groen, het heeft een open sinus en bladtippen.

Als alle sneeuwstormen zo mooi zijn, mag er elke zomer zo wel eentje passeren in onze kwekerij… een kleine Snowflake-storm af en toe kan geen kwaad.

Land: Verenigde Staten
Kweker: Tony Moore
Jaartal: 2011
Ouders: ongekend