Nymphaea Peter Slocum 1984


Op aanraden van mijn vader heb ik mij deze Nymphaea Peter Slocum aangekocht.

Nymphaea Peter Slocum, genoemd naar zijn zoon

DSC_1481 Nymphaea Pearl of the Pool

Het leuke aan waterlelies, is dat je bijna altijd het eerste jaar al bloemen hebt! En ook deze variëteit voldoet hier goed aan.  Perry heeft deze soort genoemd naar zijn zoon Peter en dus ook logisch dat het weer zo’n mooie is.  Het is trouwens één van zijn allereerste gekweekte variëteiten.
Een bloem omschrijven vind ik zelf nogal moeilijk en uiteindelijk zeggen de foto’s meer. Wat ik je wel kan meegeven zijn mijn eigen ondervindingen.  De eerste bloem heeft zo’n 3-tal dagen gebloemd, ze had een zeer aangename geur, maar bij een waterlelie moet je natuurlijk al met je neus in de bloem zitten voor je ¼berhaupt iets ruikt 🙂

Nymphaea Peter Slocum, zilveren parel

DSC_1332 Nymphaea Pearl of the Pool

Ondanks dat ze gekend is om lang open te blijven, ging ze hier in de namiddag reeds toe, we moeten er wel bijzeggen dat het enorm warm was (+- 30°C) en dat de bloemen dan de neiging hebben om sneller te sluiten. Misschien blijft de volgende bloem wat langer open, want ja, het weer is hier alweer wat minder maar de volgende knop zit toch al boven. Ook in de diepte zie ik nog een knop, dus we gaan toch wat langer van deze prachtige variëteit kunnen genieten.
Tenslotte heb ik nog gelezen dat deze soort een superbe snijbloem zou zijn, maar ik moet toegeven dat ik daar nog niet zo’n fan van ben. Het lijkt me altijd zo’n zonde om z’on mooie bloem af te snijden 🙂 Perry beschrijft de tweekleurigheid en de  zilveren schijn op de waterlelie en ik denk dat je deze ook op mijn foto’s kan zien.

Kweker: Slocum
Ouders: Zaailing Nymphaea Pearl of the Pool
Wortelstok: odorata
Foto’s