Oude Hortus Utrecht


Waar we ook naar toe gaan, we proberen steeds een waterlelie-bezoekje in te plannen.  Nu ook bij een bezoekje aan Utrecht.

Oude Universiteitstuin

Oude Hortus
Oude Hortus

Het is natuurlijk de Oude Hortus en dat zie je er ook aan, dat kan wel zijn charme hebben.  Ik hou wel van oude serres en tuinen, denk maar aan de Orto Botanico di Padova!  Er werd een nieuwe Botanische Tuinen in Utrecht gemaakt op enkele kilometers buiten het centrum.  De aandacht gaat dan ook volledig naar deze nieuwe tuinen.  Niet dat deze verwaarloosd is hoor, helemaal niet, het was allemaal mooi verzorgd!  Maar de serre is nogal aan de lege kant en zeker indien je hoopt op een mooie Victoria ben je eraan voor de moeite.  De vijver is er nochtans op voorzien.  Ze staat er ook, de Victoria, maar als de bladeren begin augustus niet veel groter zijn dan die van een grote, volwassen winterharde, dan durf ik toch zeggen dat het beter moet kunnen voor een universiteitstuin.

Er stonden zoals je op de foto ziet enkele mooie lotussen in bloei en aan de zijkant enkele waterlelies zonder bloemen. Ja, we waren daar echt eind augustus! Het is wel een leuke tuin om eens in te wandelen, indien je toch in de buurt bent zoals wij.

Water en konijntjes, dat is Utrecht

Utrecht
Utrecht

En Utrecht is natuurlijk sowieso een leuke stad met het Nijntjes museum 🙂 en het Rietveld huis en natuurlijk al haar grachten…
Volgende keer toch maar eens die nieuwe tuinen bezoeken waar de Victoria’s prachtig zouden staan en er ook enkele tropische waterlelies pronken.
We houden natuurlijk altijd graag wat achter de hand voor een volgend bezoekje en zo ver is Utrecht nu ook weer niet!