Nymphaea Siam Pink 2 2007


De Nymphaea Siam Pink 2 is één van de allereerste Intersubgenic waterlelies in onze collectie

Nympaea Siam Pink 2: de bloem

Nymphaea Siam Pink 2
Nymphaea Siam Pink 2

bloem van deze waterlelie zont meestal zachtjes op het water. Het is een schaalvormige, enkele bloem.  Het is een witroze bloem met felroze tippen die gemakkelijk 12 cm groot wordt. De bloem heeft geen specifieke geur en is ook niet geschikt als snijbloem.
Het meest opvallende aan deze waterlelie is natuurlijk de kleur, tot dan ongezien bij winterharde waterlelies.

Nympaea Siam Pink 2: de plant

Nymphaea Siam Pink 2
Nymphaea Siam Pink 2

Het blad van deze dame is eerst bruin met groene vlekken en wordt later groen met bruine vlekken.   De bladeren zijn rond en hebben een gesloten sinus. Een blad wordt al snel tussen de 12 en 15 cm groot.

De plant kan je best op een diepte tussen de 30 en 60 cm plaatsen.  Ze neemt al snel een vierkante meter aan wateroppervlakte in beslag.

De mening van Agua

Deze waterlelies zijn zo moeilijk te beoordelen.  Dit zijn de waterlelies waar al jaren naar wordt gestreefd.  De kwekers wouden ze dan ook zo snel mogelijk op de markt brengen, om de eerste te zijn.  Dit maakt dat Pairat Songpanich direct 4 variëteiten op de markt bracht.  De bloem is natuurlijk mooi, dat staat buiten kijf.  We vinden alleen dat het nog steeds geen enorme bloeiers zijn en het is best dat je ze niet te diep plaatst zodat ze het snel warm krijgen. Momenteel lijken de bloemen ook nog niet erg standvastig te zijn in kleur en vorm, zoals je kan zien op de foto’s. Zeker en vast aan te raden voor de verzamelaars, andere kunnen misschien beter afwachten op de volgende druk