Nymphaea Peaches and Cream 1992


Eén van die waterlelies met een patent, dat zegt al wat.

Nymphaea Peaches & Cream: de bloem

DSC_8193 Nymphaea Peaches & Cream
Nymphaea Peaches and Cream 1992

De bloem van deze dame is geel met een lichtroze basis. Ze staat heel graag 15 tot zelfs 20 centimeter boven het wateroppervlak, een karaktertrek die ze van haar mama de Nymphaea Texas Dawn heeft geërfd. De bloem wordt zo’n 15 tot zelfs 20 cm groot en is een perfecte snijbloem met aangename geur er gratis bij.  Het is een pioenvormige, dubbele bloem met zo’n 35-tal bloemblaadjes.

Nymphaea Peaches & Cream: de plant

Nymphaea Peaches & Cream
Nymphaea Peaches and Cream 1992

Het blad is mooi olijfgroen met paarse vlekken die verdwijnen wanneer het blad ouder wordt. Het bijna ronde blad wordt 20 cm groot en heeft een ronde sinus.

Deze plant is sowieso een  goede keuze. Het is niet alleen een goede bloeier, je kan ze ook op een diepte tussen de 20 en 60 cm plaatsen.  Ze heeft dan een bladspreiding tussen de 1 en anderhalve meter. En natuurlijk moeten we ook het patent vermelden: U.S. plant patent 9676, 29 oktober 1996

De mening van Agua

We hebben ze weer nog niet al te lang in onze collectie, maar voorlopig zijn we toch al tevreden.  Het lijkt een goede groeier en bloeier te zijn en de bloemen zijn wondermooi en oh ja, ze geurt heerlijk en is een goede snijbloem.  Op die korte tijd kunnen we dat allemaal al vertellen, het ziet er dus goed uit.