Nymphaea Mangala Ubol 1997


De eerste Thaise waterlelie in onze collectie, deze prachtige Nymphaea Mangala Ubol.

Nymphaea Mangala Ubol: de bloem

DSC_3820 Nymphaea Mangkala Ubol 1997
Nymphaea Mangkala Ubol 1997

De Nymphaea Mangala Ubol is een zeer opvallende verschijning. De enorme bloem wordt gemakkelijk 18 à 20 cm groot. Ze is eerst kopvormig, daarna schaalvormig. De bloemblaadjes zijn meestal een beetje gekreukeld. De gele bloem met roze ondertoon staat meestal enkele centimeters boven het wateroppervlak.  Ze geurt heerlijk en is een fantastische snijbloem, indien je een vaas vindt die groot genoeg is tenminste. Het is daarbij ook nog eens een hele goede bloeier.

Nymphaea Mangala Ubol: de plant

Nymphaea Mangkala Ubol
Nymphaea Mangkala Ubol

Het blad is rond, bruin-groen met paarse vlekken. Het is een mooi rond blad met open sinus. Af en toe zal een blad een opstaande rand van zo’n halve centimeter hebben. Een blad wordt zo’n 25 cm groot.

De plant is een echte topper, ze neemt zo’n 120 tot 150 cm aan wateroppervlakte in beslag.  Plant haar op een diept tussen de 20 en 80 cm en je bent vertrokken voor een heel seizoen aan bloemen.

De mening van Agua

Wij zijn grote fan van deze prachtige dame.  Het zijn prachtige, opvallende bloemen die iedereen doen opkijken.  Het is een fantastische bloeier, ook hier in België. Ze doet het goed op verschillende dieptes en is dus ideaal voor zowel de kleinere als de middelgrote als zelfs de grote vijvers