Nymphaea Laydekeri Fulgens 1893


Deze Laydekeri variëiteit heeft dieprode bloemen en een goede bladspreiding.

Nymphaea Laydekeri Fulgens: de bloem

Nymphaea Laydekeri Fulgens 1895
Nymphaea Laydekeri Fulgens 1893

De bloem van deze Nymphaea Laydekeri Fulgens is de grootste onder de Laydekeri-variëteiten. De dieprode kopvormige bloem wordt zo’n 12 centimeter groot. Ze zonnen op het water en hebben een lichte, aangename geur. Het is een zeer goede bloeier die reeds vroeg in de lente tot laat in de herfst verder bloeit. Ze is spijtig genoeg absoluut niet geschikt als snijbloem. Het is een enkele bloem met haar 20-tal afgeronde bloemblaadjes.

Nymphaea Laydekeri Fulgens: de plant

Nymphaea Laydekeri Fulgens 1895
Nymphaea Laydekeri Fulgens 1893

Het blad van deze waterlelie is eerst paarsachtig groen met donkere paarse vlekken.  Hoe ouder het wordt, hoe groener ook, de vlekken verbleken meestal.  Het bijna ronde blad heeft overlappende lobjes, waardoor de sinus 2/3de gesloten blijft.  De bladeren worden zo’n 20 cm groot.

De plant heeft een bladspreiding van zo’n goede meter.  Je plant haar het beste tussen de 20 en 60 cm diep.  Ze is dus zeer geschikt voor alle vijvers.

De mening van Agua

De Nymphaea Laydekeri Fulgens is een zeer mooie plant, ze is echter vrij moeilijk bij te kweken en dus beperkt verkrijgbaar.  Het is een goede bloeier die er al vroeg aan begint en tot laat verder bloemt.  Deze waterlelie is perfect voor kleine en grote vijvers, maar evengoed geschikt voor een tonnetje op of naast je terras.