Nymphaea Hidden Violet 2007


Een zeer a-typische waterlelie, deze Nymphaea Hidden Violet van Randy McDonald.

Nymphaea Hidden Violet: de bloem

Nymphaea Hidden Violet 2007
Nymphaea Hidden Violet 2007

De bloem van deze dame is rood en met rood bedoelen we dan ook echt wel felrood.  De bijna spinnenkop-vormige bloem heeft een felgeel hartje. Wanneer het licht op de bloemblaadjes schijnt dan lijkt ze wel violetkleurig. De bloem wordt gemakkelijk meer dan 10 centimeter groot en drijft op het water of staat een centimeter of drie boven het wateroppervlak.  Ze is geheel geurloos en niet geschikt als snijbloem. Maar ze is wel adembenemend mooi.

Nymphaea Hidden Violet: de plant

Nymphaea Hidden Violet 2007
Nymphaea Hidden Violet 2007

Het blad van deze waterlelie is groen, rond en wordt gemakkelijk 22 cm groot. het heeft een wijd open sinus.  De fijne bladstelen zijn opvallend rood. De plant geeft vrij veel blad.

Dee plant neemt zo’n 120 tot 150 cm aan wateroppervlakte in beslag.  Je kan haar planten tussen de 40 en 70 cm diep.  Een plant geschikt voor de middelgrote vijvers dus.

De mening van Agua

Wij zijn echt wel fan van deze opvallende, stervormige waterlelie.  Het blijkt een goede bloeier te zijn, tenminste wanneer ze voldoende zon heeft en niet te diep wordt geplant. Het is altijd leuk voor ons wanneer een bloem heel opvallend anders is en dat is deze dame echt wel.  Zowel kleur als vorm bestaat bij geen enkele andere winterharde waterlelie.  Ideaal voor middelgrote vijvers, deze Nymphaea Hidden Violet.