Nymphaea Hal Miller 1940


Een prachtige variëteit voor de grotere vijvers, deze zeer oude Nymphaea Hal Miller.

De Nymphaea Hal Miller: de bloem

Nymphaea Hal Miller
Nymphaea Hal Miller

De bloem van deze prachtige plant is crèmewit en meestal stervormig, ze kan echter een meer grillige vorm hebben ook.  De mooie bloem staat meestal enkele centimeters boven het wateroppervlak, maar kan ook rustig op het water zonnen.
De enkelvoudige bloemen worden een 14-tal centimeter groot en hebben een lichte aangename geur. Ze heeft een zeer elegante uitstraling door haar uitermate fijne bloemblaadjes.
Deze bloem zal je zelden alleen zien, het is een echte goede bloeier deze Nymphaea Hal Miller.

De Nymphaea Hal Miller: de plant

Nymphaea Hal Miller
Nymphaea Hal Miller

De bladeren van de Nymphaea Hal Miller zijn donkergroen, maar kunnen ook licht gevlekt zijn, hetgeen vrij uitzonderlijk is voor witte waterlelies.
De mooi, groene en ronde bladeren met open sinus worden zo’n 15 to 20-tal centimeter groot.
De totale plant is zoals gezegd een goede groeier en neemt dan ook gemakkelijk 120 cm aan wateroppervlakte.  Je kan haar op een diepte tussen de 40-100 cm plaatsen.

De mening van Agua

De Nymphaea Hal Miller is een zeer oude variëteit, uit 1940 zelfs.  Toch stond ze niet echt op onze verlanglijst, maar is ze eerder toevallig in onze collectie terechtgekomen.
We zijn er in elk geval blij mee, het is een grote plant, een goede bloeier en groeier maar met een zeer delicate bloem.