Nymphaea Ernst Epple Sr 1970


De Nymphaea Ernst Epple Sr. is een prachtige witte, dubbele waterlelie.

Nymphaea Ernst Epple Sr. : de bloem

Nymphaea Ernst Epple Sr. 1970
Nymphaea Ernst Epple Sr. 1970

De bloem van deze schoonheid heeft veel bloemblaadjes en uitzonderlijk veel kelkbladen (maar liefst 12 stuks), waardoor ze een zeer volle bloem vormt. De bloemen worden tot 18 cm groot en deze waterlelie is een redelijke bloeier, tenminste wanneer ze voldoende ruimte en tijd krijgt. Dat is natuurlijk te wijten aan haar tuberosa wortelstok.
De bloemen zullen de tweede en derde bloeidag later openblijven, waardoor u nog langer kan genieten van deze witte waterlelie.  De bloem laat je het beste mooi bij de plant, ze is absoluut niet bruikbaar als snijbloem.

Nymphaea Ernst Epple Sr.: de plant

Nymphaea Ernst Epple Sr 1970
Nymphaea Ernst Epple Sr 1970

Het blad van de Nymphaea Ersnt Epple Sr. is ovaal en olijfgroen. Het kan wel 30 cm groot worden en heeft golvende randen. Het blad van deze dame heeft een open sinus.
De plant van deze madame neemt al snel 150 cm tot zelfs 2 meter wateroppervlakte in beslag. Je kan haar planten op een diepte tussen de 40 en 100 cm.  Deze waterlelie is vooral aan te raden voor grote vijvers en voor de verzamelaar natuurlijk.

De mening van Agua

Deze Nymphaea Ernst Epple Sr. is een zeer mooie en bijzondere waterlelie.  Doch denken we dat ze enkel geschikt is voor de verzamelaars.  Het duurt echt enkele jaren eer deze waterlelie tot haar recht zal komen, daarbij heeft ze ook nog enorm veel ruimte nodig.  Haar grootste voordeel is dat ze een enorm diepteverschil aankan.