Nymphaea ChatRat


Onze collectie waterlelies is al zo uitgebreid dat het altijd wachten is op een échte nieuwkomer.  Deze waterlelies is danig verschillend van alle andere Nymphaea, dat ze toch een mooi plaatsje bij ons heeft verdiend.

Nymphaea ChatRat: de bloem
Nymphaea ChatRat
Nymphaea ChatRat

De bloem van deze Thaise dame is wel heel speciaal.  Ze vervaagt in kleur naargelang de bloeidagen vorderen.  Ze begint meestal mooi roze, maar eindigt bijna wit.  Soms is ze wit-roze gestreept.

De bloem wordt gemakkelijk 12 à15 cm groot en ligt meestal mooi op het wateroppervlak, maar kan evengoed boven de bladeren uit komen.

Het is een dubbele bloem met zeer smalle, fijne bloemblaadjes en hierdoor is ze met geen enkele andere variëteit te vergelijken.

Nymphaea ChatRat: de plant
Nymphaea ChatRat
Nymphaea ChatRat

Deze waterlelie heeft mooie bladeren die een groene ondertoon hebben.  Toch kunnen deze bladeren soms mooi gevlekt zijn, we vermoeden dan ook dat er ergens een beetje Arc-en-ciel bloed in deze plant zit.

De bladeren hebben een wijd open sinus en een felrode onderzijde.
De bladeren worden gemakkelijk 25 à 30 cm groot.

De plant heeft dan ook voldoende ruimte nodig.

De mening van Agua
Nymphaea ChatRat
Nymphaea ChatRat

Deze topper werd ons aangeraden door onze collega Gianluca.  Het is zeker en vast een mooie aanvulling op ons bestaand assortiment.  Het is een goede groeier en bloeier.