Nymphaea Attraction 1910


Aantrekkingskracht

als je je eigen waterlelie zo noemt dan zal je wel tevreden zijn met het resultaat.  We begrijpen het wel deze waterlelie is een zeer goedbloeiende variëteit.  En tot op vandaag is het nog steeds één van de grootste rode waterlelies.

Nymphaea Attraction

Nymphaea Attraction: de bloem

De kopvormige bloem van de Nymphaea Attraction is donker watermeloenkleurig met een goudgeel hartje. Ze zont meestal mooi op het water en wordt gemakkelijk 15 à 20 cm groot. Soms staat ze ook enkele centimeters boven het wateroppervlak, met haar dikke bloemsteel is dat geen probleem;  De bloemblaadjes zijn iets breder dan bij de meeste waterlelies.  Bij te hoge temperaturen kunnen de binnenste bloemblaadjes verbranden, zoals bij alle donkerrode variëteiten.  Natuurlijk blijft deze bloem graag bij haar roots, maar het is een super goede snijbloem die heerlijk geurt.  Dus in plaats van haar bloemblaadjes te laten verkolen, kan je haar gerust binnenplaatsen bij warm weer.

Nymphaea Attraction

Nymphaea Attraction: het blad

Het blad van de Nymphaea Attraction is eerst bronskleurig en wordt later groen. De bladlobben overlappen elkaar en meestal staat één van de lobs zelfs recht. Het ovale blad kan een doormeter van wel 30 cm behalen, maar daarvoor moet je ze dan wel in volle grond planten!

Nymphaea Attraction

Nymphaea Attraction: de plant

De plant heeft een bladspreiding tussen de 120 en 150 cm is deze waterlelie ideaal voor de grotere vijvers.  Ze heeft een Marliac wortelstok die ervoor zorgt dat de plant veel ruimte nodig  heeft, maar ook een goede groeier en bloeier is.  Je plant ze best tussen de 80 en 120 cm diep.

Onze mening

De Nymphaea Attraction is een échte oude getrouwe. Ze is zeer bloemrijk hier in België en kan ook uitstekend als snijbloem worden gebruikt.  Het is een grotere plant en dus enkel geschikt voor middelgrote of grote vijvers.  Het is een zeer klassieke, betrouwbare en grote variëteit.
Spijtig genoeg, is ze wel gevoelig voor wortelrot.