Nelumbo Pink Butterfly


Geen idee waar de naam vandaan komt, maar wat een prachtige plant is dit!

Nelumbo Pink Butterfly

Nelumbo Pink Butterfly: de bloem

De bloem van deze lotus is tweekleurig en veranderlijk! Wat bedoelen we daar mee?  De eerste dagen lijkt ze vooral roze met enkele witte strepen.  Naarmate ze meer open bloeit zal de witte kleur gaan overheersen.  Dan krijg je ook die échte bi-colore kleur, witte bloemblaadjes met prachtige roze randjes en zelfs een beetje groen tussendoor. We kunnen het bijna tricolore noemen.
Ze heeft een unieke kopvorm en wordt zo’n 12-tal centimeter groot. De laatste bloeidag is ze schaalvormig en lijkt ze natuurlijk een stuk groter. Het is een enorme bloeier en ze heeft ook nog eens een fantastische geur.

Nelumbo Pink Butterfly

Nelumbo Pink Butterfly: de plant

Het blad van de lotus heeft een prachtige blauw-groene kleur en is natuurlijk rond, anders zou het natuurlijk geen lotus zijn. Een blad wordt meestal zo’n 25 cm groot.

De plant wordt een 40-tal to 60 centimeter hoog. Zelfs een meter is mogelijk, wanneer ze wat beter wordt uitgeplant.
Hoe meer plaats ze krijgt, hoe meer bloemen je mag verwachten.

Nelumbo Pink Butterfly

Lotus Pink Butterfly: de mening van Agua

Een zeer mooie lotus, een goede groeier en een goede bloeier. Eigenlijk een immens goede groeier en bloeier!  We kunnen er alleen maar over stoefen. Ze past zich enorm aan aan de ruimte die ze krijgt, hoe kleiner je haar plaatst, hoe kleiner ze zal blijven. Ze zal natuurlijk nooit een microlotus worden en ook nooit 1,5 meter hoog.  Er zijn grenzen 🙂
We kozen specifiek voor de foto van deze plant omdat je alleen al aan de bloemknoppen kan zien wat een toppertje dit is.
Tenslotte overwinteren onze kweekplanten van deze variëteit al sinds 2014 buiten, we kunnen haar dus zeker en vast winterhard noemen, indien je onze richtlijnen volgt tenminste.
De eerste bloemen zien we soms al in mei, wat wel heel uitzonderlijk is. Tot in september kan je dus van deze prachtige variëteit genieten.