Nelumbo Pink Butterfly


Nelumbo Pink Butterfly: de bloem

Nelumbo Pink Butterfly
Nelumbo Pink Butterfly

De bloem van deze lotus is tweekleurig en veranderlijk! Wat bedoelen we daar mee?  De eerste dagen lijkt ze vooral roze met enkele witte strepen.  Naarmate ze meer open bloeit zal de witte kleur gaan overheersen.  Dan krijg je ook die échte bi-colore kleur, witte bloemblaadjes met prachtige roze randjes en zelfs een beetje groen tussendoor. We kunnen het bijna tricolore noemen.
Ze heeft een unieke kopvorm en wordt zo’n 12-tal centimeter groot. De laatste bloeidag is ze schaalvormig en lijkt ze natuurlijk een stuk groter. Het is een enorme bloeier en ze heeft ook nog eens een fantastische geur.

Nelumbo Pink Butterfly: de plant

Nelumbo Pink Butterfly
Nelumbo Pink Butterfly

Het blad van de lotus heeft een prachtige blauw-groene kleur en is natuurlijk rond.  Het wordt zo’n 25 cm groot.

De plant wordt een 40 to 60 centimeter hoog, tot zelfs een kleine meter, afhankelijk van de pot waarin je ze plaatst.

De mening van Agua

Een zeer mooie lotus, een goede groeier en een goede bloeier. Eigenlijk een immens goede groeier en bloeier!  We kunnen er alleen maar over stoefen. Ze past zich enorm aan aan de ruimte die ze krijgt, hoe kleiner je haar plaatst, hoe kleiner ze zal blijven. Ze zal natuurlijk nooit een microlotus worden en ook nooit 1,5 meter hoog.  Er zijn grenzen 🙂
Tenslotte overwinteren onze kweekplanten van deze variëteit al jaren buiten, we kunnen haar dus zeker en vast winterhard noemen, indien je onze richtlijnen volgt tenminste.