Nelumbo Mrs Perry Dean Slocum


Sommige lotus hebben het allemaal…deze is er zo één.

Nelumbo Mrs Perry Dean Slocum

Nelumbo Mrs Perry Dean Slocum: de bloem

De bloem van deze is gewoon prachtig, logisch ook wanneer je een bloem naar je geliefde noemt, wil je dat ze daar ook blij mee is. We denken wel dat mevrouw Slocum blij was met dit mooie cadeau.
Zoals je op de foto kan zien, heeft deze lotus een zeer mooie kleur. Deze dame ziet er elke dag anders uit, ze is eerst mooi roze en dan komt er alsmaar meer wit tevoorschijn. Dit maakt dat je op één plant, precies verschillende soorten hebt.
De bloemen worden zo’n 20 à 30 cm groot en zullen dan ook opvallen in de tuin. Ze ruiken heerlijk naar anijs en hebben vrij veel bloemblaadjes, ergens in de 80 stuks.

Nelumbo Mrs Perry Dean Slocum

Nelumbo Mrs Perry Dean Slocum: de plant

Deze mooie lotus Mrs Perry Dean Slocum genaamd wordt gemakkelijk 150 cm hoog.
De mooi groene bladeren worden zo’n 40 à 60 cm groot. Het is dus zeker en vast een grote lotus die graag voldoende ruimte krijgt.
Je kan haar het beste op een diepte planten van zo’n 20 à 30 cm.
Hoe groter je ze gaat uitplanten, hoe spectaculairder ze zal worden.

Nelumbo Mrs Perry Dean Slocum

Lotus Mrs Perry Dean Slocum: de mening van Agua

Onze mening? Dit is een échte topper! Ik zou super gelukkig zijn met een lotus die zo naar mij genoemd werd. Het is een mooie grote plant, een goede groeier en bloeier hier in België. Daarbij ziet ze er elke dag anders uit, waardoor de verrassing blijft. De kans dat je meerdere bloemen tegelijk ziet, is ook vrij groot. En zoals je ook op onze foto’s kan zien, de bijen en hommels zijn er gek op.
Dit is zo één van die planten die je in een grote kuip moet plaatsen en buiten moet laten overwinteren, zoals wij al jaren doen. Het is waar, ze is vrij duur, maar wat een mooi Mrs is het toch!

We hebben haar in de collectie sinds 2017 en ze lijkt te bloeien vanaf juni tot in september.

Nelumbo Mrs Perry Dean Slocum

Séverine’s favourite one 😉