Nelumbo High Cotton


De Nelumbo High Cotton heb ik voor de eerste keer mogen bewonderen bij Le Jardin Nelumbo, daar stond deze variëteit zo mooi te bloemen, dat ze ons onmiddellijk opviel en beviel. Ze stond daar wel in de folietunnel, maar wij kiezen er resoluut voor om ze buiten te kweken.

Nelumbo High Cotton

Nelumbo High Cotton: de bloem

Deze lotus heeft mooie, dubbele witte bloemen, de naam zegt het natuurlijk zelf al een beetje.
Deze bloem wordt gemakkelijk 25 cm groot en geurt aangenaam.  De bloemen staan steeds boven de bladeren uit.
Dit bolletje katoen heeft enkele brede bloembladeren die een massa aan kleine bloemblaadjes omringen.
De zaaddoos is groen, maar de zaden zelf zijn in het begin geel. Deze mooie kern wordt dan nog eens omringd door de zeer mooie fluffy witte meeldraden, een echte showtopper dus.

Nelumbo High Cotton

Nelumbo High Cotton: de plant

De bladeren zijn zoals bij elke lotus, mooi rond en groen.
Ze worden een 40-tal centimeter groot en staan zoals het hoort mooi rechtop. Deze lotus hoort tot de grotere soorten en kan dus wel meer dan 150 cm hoog worden.   Zeer hoog dus, en het is dan ook niet gemakkelijk om een mooie foto te nemen van een plant die je bijna boven het hoofd groeit 🙂
Deze plant kan je in een kuip planten vanaf 30 liter, maar we raden aan om toch een pak groter te gaan.
Qua diepte zit je al goed met minimum 10 cm, maar 30 mag ook gerust.

De mening van Agua

De lotus High Cotton lijkt het in België goed te doen en we hebben dan ook besloten om haar toe te voegen aan onze webshop.  Deze lotus hebben we voor de eerste keer mogen bewonderen in het Zuiden van Frankrijk en ook al is het daar wat warmer, de resultaten zijn hier zeker even goed.
De foto die u hiernaast ziet is dan ook uit onze kwekerij in België. Zoals u kan zien, maakt deze dame prachtige zaaddozen aan.

De naam is zeer goed gekozen, omdat deze plant wel degelijk op een bolletje katoen lijkt.  Maar er is meer aan de hand, deze lotus werd gekweekt door Ten Mile Creek Nursery.  De overgrootvader van Laura Bancroft was namelijk een katoenkweker, op de plaats waar nu ook de lotus kwekerij is, een mooie ode dus.

Deze dame zit in onze collectie sinds 2017 en al onze kweekplanten overwinteren buiten.

Een ode aan de katoenplantages
in Alabama, deze High Cotton