Nelumbo Elite Red


De Nelumbo Elite Red is een prachtige lotus, de naam zegt het natuurlijk wel zelf, Elite!  Die Red, dat weet je al, dat moet je met een korreltje zout nemen.  Ik heb het me al zo dikwijls afgevraagd, gaan ze al deze lotussen hernoemen indien er ooit échte rode lotussen zouden bestaan?

Nelumbo Elite Red: de bloem

Anyka fotografie
Anyka fotografie

Dit toppertje heeft een prachtige dubbele en tweekleurige bloem. De mooie bloem wordt zo’n kleine 20 cm groot en heeft een sterke kruidige geur.
De zaaddoos is geel-groen gekleurd, omringd door gouden meeldraden. Door de verschillende laagjes bloemblaadjes is deze dame op haar mooist wanneer je ze langs de zijkant bewonderd. Dat heeft Anyka ook begrepen, zoals je op de foto hiernaast kan zien.

Nelumbo Elite Red: de plant

Nelumbo Elite Red
Nelumbo Elite Red

Het mooie groene blad van deze dame wordt zo’n 25 à 30 cm groot. De plant zelf is middelgroot, afhankelijk hoe groot je ze zelf oppot natuurlijk.  Het is aan te raden om de tuber in een kuip van ongeveer 50 cm diameter te planten, zo bereik je het mooiste resultaat.  Het is vanzelfsprekend dat hoe kleiner je ze plant, hoe kleiner ze zal blijven. Qua hoogte mag je rekenen op een kleine meter. Ze kan op een diepte tussen de 10 en 20 cm geplant worden.

De mening van Agua

Nelumbo Elite Red
Nelumbo Elite Red

Het is een mooie donker roze lotus, deze Nelumbo Elite Red. Zo mooi zelfs dat ze wordt gebruikt in fotoshoots voor baby’tjes.  Meer hierover kan u lezen op de blog van Anyka fotorafie.
Zij is in onze collectie sinds 2016! U kan ook haar schoonheid bekijken op onze foto’s.
Daarnaast durven we te stellen dat missy ook winterhard is. Je moet natuurlijk wel onze richtlijnen voor het overwinteren nauwlettend volgen.

Kenmerken

Nelumbo Elite Red
Nelumbo Elite Red

Verwantschap: Nelumbo nucifera
Oorspronkelijke naam: /
Herkomst: /
Kleur: Roze-rood
Grootte: klein-medium
Vorm: dubbel

Tuber Nelumbo Elite Red kopen

Nelumbo Elite Red
Nelumbo Elite Red

Wij versturen tubers van begin maart tot eind april.  Wanneer u de tubers ontvangt, moet u deze dan zelf gewoon oppotten.  Hoe dat moet, kan u zien in het volgende filmpje. (https://www.agua.be/oppotten-van-lotus/) U kan natuurlijk ons artikel hierover lezen. Het versturen van opgepotte  planten is niet mogelijk, deze kunnen enkel op bestelling worden afgehaald.
Wij raden aan om jonge tubers de eerste maand binnenshuis te plaatsen op een goed verlichte plaats, aan een raam of in een serre.  De temperatuur moet minimum 20°C zijn.  Later kan u de plant dan buiten plaatsen en terug naar binnen halen in de winter. Hoe je lotus het beste kan overwinteren, lees je hier.
Of u kan natuurlijk ook het Franstalige boek: Lotus: les connaître et les réussir sous nos climats hier bestellen.

Deze mooie dame zit in onze collectie sinds 2015.
Ze overwintert buiten sinds 2018 volgens onze methode, meer info te bekomen in onze toonzaal.