Nelumbo Dasajin


Onze enige lotus met drie namen denk ik, deze Nelumbo Dasajin, Nelumbo Yudie Hukou of Nelumbo Large Versicolor.

Nelumbo Dasajin: de bloem

Nelumbo Dasajin

Deze lotus is enorm geliefd en dat komt natuurlijk enkel en alleen door de prachtige bloem. Deze zeer grote bloem valt op van zodra je onze kwekerij binnen wandelt. Dit komt vooral door het grote contrast tussen de kern van de bloemblaadjes en de felroze, bijna paarse randen. De prachtige kleurencombinatie is zelfs al te zien in de bloemknop. Daarbij is het nog eens een heerlijk geurende bloem.
De bloem telt meer dan 50 bloemblaadjes en wordt dus al een dubbele bloem beschouwd. Deze bloemen worden wel 20 à 25 cm groot.

Nelumbo Dasajin: de plant

Nelumbo Dasajin

De plant dan. Deze Nelumbo Large Versicolor is een middelgrote lotus met mooie groene bladeren die in fel contrast staan met de bloemkleur. De bladeren worden zo’n 40 cm groot. De plant wordt een goede meter hoog, tot zo’n 120 cm.

De mening van Agua

We moeten eerlijk zijn, we kochten deze dame enkel en alleen omdat anderen er zo lovend over waren. De bloemkleur zei me niet zoveel, maar toch, als je ze in het écht ziet bloeien, dan kan je niet anders dan er naar staren. We merkten dan ook al snel dat we naar elke bloem begonnen uit te kijken… soms betrappen we onszelf erop dat we iets eigenlijk wel mooi vinden, ook al is het niet onze stijl. Deze is er dus zo eentje en vooral die bloemknop heeft al onmiddellijk die tekening en voor ons is dat dan ook genieten vanaf de eerste dag. Een super bloeier is het zeker niet, maar wat is ze mooi, deze Dasajin of Large Versicolor (voor onze Amerikaanse vrienden)!
We meoten toegeven, dat deze lotus geen sterke groeier of bloeier is en dus enkel aan te raden voor de echte verzamelaar.
Ze zit in onze collectie sinds 2017 en bloeit van juli tot september.

Nelumbo Dasajin

Nelumbo Dasajin

Een lotus met een opmerkelijke bloemkleur.