LOTUS, les connaître et les réussir sous nos climats


Yann Mumber kent u al van mijn artikel over hem en zijn mooie tuin, Le Jardin Nelumbo. In 2017 bracht hij samen met zijn mentor Gérard Malinvaud dit prachtige boek uit en we willen hier dan ook graag wat meer over vertellen.

We vroegen Yann zelf waarom hij de nood voelde om een boek over lotus te schrijven.
“Ten eerste omdat er in het Frans geen of amper boeken over lotus verschijnen, in tegenstelling tot waterlelies.  Europeanen lijken dan ook nog steeds te denken dat lotus niet winterhard is.  De meesten weten helemaal niets over het verzorgen en vermeerderen van lotus.  Als je de tijd niet neemt om je goed in te lezen dan heb je meestal een grote teleurstelling tot gevolg en zo blijft het idee leven dat lotus moeilijke planten zijn.
Hoe weinig zorgen ik me maak bij het verkopen van een waterlelie, hoe ongeruster ik ben bij lotus. Er zijn eigenlijk maar een paar regeltjes die je moet volgen bij het houden van lotus, zoals het moment van splitsen,…”

@ Jardin Nelumbo
@ Le Jardin Nelumbo

Er was al lang nood aan een dergelijk boek en het lost dan ook alle verwachtingen in.  Dit boek is ideale lectuur voor iedereen die geïnteresseerd is in lotussen, met het grote voordeel dat het dan nog eens geschreven werd door een Europeaan.  Hierdoor wordt nogmaals bewezen dat lotussen perfect in ons klimaat gehouden kunnen worden, hetgeen hij ook onmiddellijk duidelijk maakt in de titel.

Een extra voordeel is dat Yann Mumber ook niet solo-slim heeft gespeeld en dit boek samen heeft geschreven met Gérard Malinvaud.  Ook Paula Biles, van het boek Lotus know it and grow it, stak een handje toe.  Het resultaat mag er dus zeker zijn.

Het boek behandelt ongeveer alle aspecten van de lotus en is een must voor iedereen die graag eens wilt proberen, maar vooral voor degenen die willen slagen in het houden van lotus.

Taal: Frans

Boek: Lotus Les connaître et les réussir sous nos climats

Inhoudstafel
  • Connaître et cultiver les lotus
  1. Le louts à travers les âges
  2. Le lotus, une plante multi-usages
  3. Les aspects botaniques
  4. Cultiver des lotus
  5. La technique de culture des bowl lotus
  6. Division et multiplication
  7. Les principaux ravageurs et maladies en europe
  • Les cultivars
Boek Yann Mumber
Boek Les Lotus

Collections “Les Essentiels”, éditions ULMER
978-2-84138-901-8

144 pagina’s

prijs: 22,00€