Buafah Garden


Buafah Garden, Bangkok, Thailand, Azië

In tegenstelling tot de Red Lotus Sea, is dit paradijsje niet te bezoeken voor het publiek. We waren dan ook zeer vereerd dat we uitgenodigd werden bij niemand minder dan Ao Weerada en haar familie.

Home is where the Victoria is

We werden eerst uitgenodigd in hun wondermooie tuin, waar zo maar eventjes het allerlaatste botanische nieuwigheidje staat.

Een mooie Victoria Dreamer met een chocoladebruin blad. Ik had zeker en vast gehoopt deze te mogen aanschouwen tijdens mijn trip in Thailand, maar nooit gedacht om haar zo maar even in een privé vijver te vinden. Het bewijst dat op Nelumbo-Nymphaea-Victoria vlak zowat alles kan in Thailand. Wat een prachtig begin van onze trip alvast.

Zoals op de foto te zien is, was de vijver wondermooi aangelegd en perfect verzorgd. Deze vijver ligt vlak voor de woning, wat een prachtig zicht moet dit toch zijn elke ochtend, avond,… ik zie me daar al wegdromen op de veranda, met een lekker tasje lotus thee in de hand. Over die thee zo dadelijk wat meer uitleg.

Lotasy

Elke waterlelie liefhebber weet ondertussen dat het onmogelijk is om slechts 1 waterpartij in je tuin te hebben. Zo ook bij Ao. Rondom de woning staat de ene kuip naast de andere en op en onder…. ik voelde me alsmaar meer thuis 😉
Met het enige verschil dat deze kuipen gevuld waren met tropische waterlelies en lotus.

Na onze rondleiding in de tuin, werden we uitgenodigd voor een lekker drankje en een hapje. Ao is niet alleen bekend om haar prachtige waterlelies, maar ze is ook de oprichtster van Lotasy. Lotasy is een merk dat hele lekkere drankjes verkoopt, u raad het al van…. neen toch niet… niet van lotus, maar van waterlelies.
Waarom dan Lotasy? Ten eerste, lotus spreekt sowieso veel meer tot de verbeelding dan waterlelies, zeker in Azië en ten tweede maakt men in de Thaise taal niet echt het onderscheid tussen lotus en waterlelies. Je kan haar productlijn volgen via haar facebook.

Waterlelie Farm

En dat was natuurlijk nog niet alles. Ao nam ons enkele kilometers buiten Bangkok mee naar haar farm. Helemaal afgelegen ligt deze van de drukte van de hoofdstad. Enkele mega grote vijvers vol met bloemen zoals je op de foto hiernaast kan zien. En ja, het was niet het beste seizoen toen wij er waren…. wat moet dat niet zijn in het topseizoen.
Ze noemen dit dan ook hun waterlelie farm en er is zelfs een farm met farmer aanwezig, zotjes gewoon. Die mijnheer woont daar gewoon tussen al die pracht en praal en wordt er nog voor betaald ook 🙂
Ik zag mezelf al helemaal daar wonen, hoewel misschien toch iets te afgelegen.
Bon was zo lief om voor ons in het water te gaan en enkele bloemen af te knippen. Het beeld van hem in het water met een drijvend mandje om de snijbloemen in te leggen, had ik nog maar enkel op foto’s gezien.
Een weelde aan tropische waterlelies hebben ze daar en elk jaar worden er nieuwe bij gecreëerd.
Alle foto’s hiervan kan je op onze Flickr bekijken.