Lotus: Bloemsierkunst


Bloemsierkunst is natuurlijk een heel andere branche dan het kweken van lotussen. We willen ons dan ook niet opwerpen als kenners op dit gebied, er zijn fantastische bloemsierkunstenaars in België. Toch willen we jou graag aantonen dat je ook zelf lotus kan verwerken in je boeketjes.

Cut flowers Lotus

Snijbloemen

Dit lijkt ons natuurlijk de meest logische vorm om lotus in huis te houden.
Zoals u op deze foto kan zien, kunnen lotus perfect afgesneden worden en dan in een vaas geplaatst worden.
Er zijn enkele lotussen die hiervoor wat beter geschikt zijn, zoals Nelumbo Phoenix Feather, Nelumbo Sugar Pie Pink, Nelumbo Pretty Girls & Boys, Nelumbo Red Commander, …

Daniel Ost

Bloemknoppen

Omdat er bij lotussen verschillende groottes en diktes bestaan, kunnen ook de nog gesloten bloemen zeer decoratief zijn in een boeket.

Zaaddozen

Ja natuurlijk worden zaaddozen veel gebruikt in de bloemsierkunst. Omdat zaaddozen verschillende vormen kunnen hebben, worden deze meestal gedroogd en dan in een bosje bloemen verwerkt.
Echter, zijn verse zaaddozen nog mooier, omdat je dan naast de vorm ook kan genieten van de kleurenpracht.

Bladeren

Ook de bladeren kunnen verwerkt worden, zowel in nog opgerolde vorm als volledig in herfstkleuren. Hiernaast ziet u dan ook een prachtig werkstuk van niemand minder dan Daniël Ost.

Huwelijksfeest

Lotus voor elke gelegenheid

We zijn blij dat we deze wondermooie foto mogen delen van het huwelijksfeest van Tamara Lamber en Santosh Jacobs, waarin onze lotus een belangrijke rol mochten spelen.
We helpen jou graag met het toevoegen van enkele prachtige lotusbloemen voor de vervolmaking van jouw huwelijksfeest, …
We raden wel aan om ons tijdig te contacteren. Hou er ook rekening mee dat het lotusseizoen nog korter is dan dat van waterlelies.
Meestal wordt er dan ook geopteerd voor een combinatie van bloemen, bloemknoppen, bladeren en natuurlijk de prachtige zaaddozen.
Zaaddozen blijven heel lang goed, 1 keer gedroogd. Ze kunnen in alle soorten bloemstukken gebruikt worden en worden dan ook apart verkocht.
De Nelumbo Crab Claws Red en Nelumbo East-Lake Pink worden veel gebruikt om hun prachtige gekleurde zaaddozen.