Nymphaea Bangkok Sakura 2013


Deze zeer mooie dame werd gecreëerd door niemand minder dan Jakkaphong Sung-ngam uit Thailand. We kennen hem van talloze nieuwigheden, maar deze dateert eigenlijk al uit 2013.

Nymphaea Bangkok Sakura

Nymphaea Bangkok Sakura

De bloem van deze Thaise dame is prachtig van kleur. Ze heeft de kleur van kersenbloesems, zoals de naam ook zegt natuurlijk.  Een bloem wordt zo’n 10 à 12 cm groot en staat heel hoog boven het wateroppervlak.  De bloemen zijn mooi kopvormig en staan op een sterk steeltje te pronken.  Meestal kan je genieten van meerdere bloemen tegelijk.

Nymphaea Bangkok Sakura: het blad

Deze waterlelie heeft mooie groene, ronde bladeren die zo’n 15 à 20 cm groot kunnen worden.  Deze groene bladeren hebben een gesloten of zelfs licht overlappende sinus.

Nymphaea Bangkok Sakura: de plant

De plant wordt vrij groot en is dus ideaal voor middelgrote en grotere vijvers.  

Onze mening

We waren al verliefd toen we deze mooie dame voor de eerste keer bij een collega zagen, ze kwam dan ook onmiddellijk op ons verlanglijstje.  Het is echt een mooie waterlelie, voor wie niet goed kan kiezen tussen een witte en een roze waterlelie is dit zeker en vast een goede keuze.  Ze heeft een aparte vorm, aparte kleur en valt dan ook onmiddellijk op als je in de kwekerij komt. Deze opvallende en tevens discrete bloem staat altijd prachtig boven de grote groene bladeren.
We kunnen haar dan ook alleen maar aanraden.