Soorten waterplanten


We delen onze waterplanten op in 7 soorten.

De moerasplanten zijn planten die heel graag met hun voetjes in het water staan. Ze kunnen er best tegen om eens droog te staan, een paar dagen in een paar cm water staan is ook geen probleem! Maar een goede vochtige grond is natuurlijk ideaal!

De oeverplanten staan dan weer prachtig langs de kant van de vijver.

De waterplanten die kunnen best tegen een paar cm water. Sommige doen het ook zeer goed in vochtige grond.

De drijfplanten, tja, die kunnen natuurlijk in elke diepte gelegd worden, maar ze zullen zelf wel kiezen in welk deel van de vijver ze het liefste verblijven, afhankelijk van stroming en zon.

De zuurstofplanten zijn de eerste planten die men meestal in de vijver zal plaatsen. Deze planten staan het beste volledig onder water, zo kunnen ze een maximum aan zuurstof aan de vijver geven. Sommige van deze planten hebben wel een bloemmetje, maar ze zijn vooral zeer functioneel.

Lotussen staan afhankelijk van de variëteit graag in vochtige grond tot wel 60 cm diep. Deze tropische planten zijn zeer geliefd voor hun prachtige bloemen, maar ook het blad is een lust voor het oog.

Ten slotte nog de waterlelies, de trots van elke vijver: witte, rode, roze, gele, oranje,…er bestaan zelfs blauwe waterlelies (tropisch). Deze kunnen ook op verschillende dieptes staan naargelang de variëteit.