Nymphaea White 1000 petals 1998


Het is een zeer unieke waterlelie, moeilijk te verkrijgen, moeilijk te kweken, deze Nymphaea White 1000 petals.

Nymphaea White 1000 petals: de bloem

Nymphaea White 1000 petals
Nymphaea White 1000 petals

Deze bloem wordt omschreven als puur wit en ze is natuurlijk chrysanthvormig.  Deze dubbele bloem telt tussen de 130 en 150 bloemblaadjes, geen 1.000 dus, maar wel een groot aantal.
De witte bloem heeft natuurlijk een geel hartje, de bloem ligt altijd mooi te zonnen op het wateroppervlak.  Het zou ook een zeer dikke bloemstengel vergen om deze bloem uit het water te doen staan.
De bloemen worden tussen de 14 en 17 cm groot.  Ze hebben een lichte aangename geur, maar zijn helemaal niet geschikt als snijbloem.

Nymphaea White 1000 petals: de plant

Nymphaea White 1000 petals
Nymphaea White 1000 petals

Het blad van deze waterlelie is eerst bronskleurig groen en wordt later mooi olijfgroen.  Het blad is bijna rond en heeft een gesloten sinus.  Het wordt al snel 25 cm groot.

De plant  heeft tijd en ruimte nodig, dat heeft te maken met haar odorata wortelstok.  Het beste plant je haar op een diepte tussen de 40 en 70 cm.  Ze neemt dan zo’n anderhalve à zelfs 2 meter in beslag.

De mening van Agua

Deze waterlelie is zeer uniek en natuurlijk een mooie dame.  Door haar trage groei en nood aan ruimte is ze enkel geschikt voor grote vijvers en door haar beperkte bloei, alleen aan te raden voor de verzamelaar.