Nymphaea Ultra Violet 2007


Ons aanbod aan tropische waterlelies is eerder klein. België is nu eenmaal niet het ideale land voor deze variëteiten en we beperken ons dan ook enkel tot de échte toppers.

DSC_8111 Nymphaea Ultra Violet
Nymphaea Ultra Violet

De Nymphaea Ultra Violet is zo een topper. Niet alleen zijn de bloemen prachtig, ze zijn ook talrijk en blijven tot in oktober de kop opsteken.

De bloem van deze paars-blauwe dame wordt zo’n 15 à 20 cm groot en is schaalvormig. Deze opvallende bloem steekt zo’n 20-30 cm boven het wateroppervlak uit, heeft een felgeel hartje en een tal aan bloemblaadjes. Dit zorgt ervoor dat de waterlelie écht wel opvalt in elke vijver.

DSC_8100 Nymphaea Ultra Violet
Nymphaea Ultra Violet

Het blad is bijna rond en heeft natuurlijk die gekartelde rand, die tropische van winterharde onderscheid. Het is een kastanjebruin blad met licht kastanjebruine vlekken. Een blad wordt gemakkelijk zo’n 30 cm groot.

Om deze planten tot hun recht te laten komen , heb je toch zo’n 200 cm wateroppervlak nodig.  Tropische waterlelies kan je best ondiep plaatsen, zo staan ze wat warmer en zullen ze meer bloem geven.  Deze Nymphaea Ultra Violet  heeft gewonnen als Best New Waterlily & Best Tropical in the IWGS Competition for New Waterlilies 2008.