Nymphaea Steven Strawn 1999


Nymphaea Steven Strawn

Nymphaea Steven Strawn: de bloem

De bloem heeft een heel aparte vorm en wordt zo’n 10 cm groot. Ondanks haar beperkte grootte, valt ze onmiddellijk op in de vijver. Dit vooral doordat ze steeds hoog op haar steeltje staat en een zeer felrode kleur heeft.
De stervormige bloem heeft heel donkere, felrode binnenste bloemblaadjes. De buitenste bloemblaadjes zijn bijna wit met felrode strepen.

Nymphaea Steven Strawn

Nymphaea Steven Strawn: het blad

Er zijn niet zoveel rode waterlelies met gevlekte bladeren, maar dit is er dus zo eentje. Ze heeft prachtige gevlekte bladeren. Deze bladeren zijn rond en hebben een open sinus. Ze worden zo’n 12 à 15 cm groot.

Nymphaea Steven Strawn

Nymphaea Steven Strawn: de plant

Je kan haar het beste planten op een diepte tussen de 20 en 60 cm. De plant zal zo’n 75 à 90 cm aan wateroppervlakte innemen.

De mening van Agua

We zijn fan van alles wat Dr. Robert Kirk Strawn ooit gemaakt heeft. Ook deze is weer een toppertje. Ze is prachtig qua vorm en kleur en ze valt enorm op. Daarnaast is de combinatie met het gevlekte blad ook vrij uniek. Zeker en vast een aanrader, want het is tevens een goede bloeier. Ze blijft ook nog eens vrij compact. Geen enkele reden dus om haar niet aan je collectie toe te voegen.