Nymphaea Pink Pom Pom 2013


Nymphaea Pink Pom Pom

Nymphaea Pink Pom Pom: de bloem

Deze dame heeft zoals de naam het al zegt, heel veel bloemblaadjes. Ze heeft een hele mooie zachtroze, egale kleur. Ze drijft natuurlijk mooi op het water. De bloem wordt zo’n 15 cm groot.

Nymphaea Pink Pom Pom

Nymphaea Pink Pom Pom: het blad

Het blad heeft die typische ronde vorm die de meeste chrysanthvormige waterlelies hebben.
Het is natuurlijk mooi grasgroen zoals bij de bloemkleur hoort.
Het wordt vrij groot, zo’n 25 à 28 cm.

Nymphaea Pink Pom Pom

Nymphaea Pink Pom Pom: de plant

De plant wordt meestal op zo’n 40 à 80 cm diepte geplaatst. Ze neemt dan tussen de 60 en 120 cm aan wateroppervlakte in beslag.

De mening van Agua

Die chrysanthvormige zijn zo moeilijk te beoordelen. Momenteel is het een enorme mode om als veredelaar een dubbele bloem op de markt te brengen. We worden er bijna door overspoeld. Het is echter zo dat hier in België deze bloemvorm helemaal niet populair is. Wij kopen ze dan ook enkel wanneer we een duidelijk verschil zien met andere variëteiten.
Deze had zoals de meeste met deze bloemvorm, heel wat tijd nodig om zich te settelen. Eén keer ze groot genoeg staat, zijn de bloemen echt wel mooi gevormd en ik moet toegeven dat ik een fan ben van de egale zachtroze kleur. Een kleur die op zich ordinair lijkt, maar eigenlijk zijn er niet zoveel waterlelies met deze kleur. Dus ja, ze verdient een plaatsje in onze collectie.