Nymphaea Perry’s Red Glow 1989


De Nymphaea Perry’s Red Glow is een middelgrote dieprode waterlelie, geschikt voor kleinere en middelgrote vijvers

Nymphaea Perry’s Red Glow: de bloem

Nymphaea Perry's Red Glow
Nymphaea Perry’s Red Glow

De bloem van deze waterlelie is stervormig en zont graag op het water.  Deze bloemen zijn heel donkerrood.  Zeker en vast de meest dieprode kleur op dat moment, later kwamen er natuurlijk de Nymphaea Almost Black en de Nymphaea Black Princess bij die nog een tintje donkerder gingen. De bloemen met het mooie felgeel-oranje hartje worden zo’n 10 cm groot. Ze hebben een aangename en lichte geur maar zijn spijtig genoeg niet geschikt als snijbloemen.

Nymphaea Perry’s Red Glow: de plant

Deze dame heeft eerst een paarsachtig blad dat later mooi groen wordt. Het blad wordt hartvormig genoemd en heeft een open sinus.  Het wordt zo’n 18 cm groot.

De plant van deze waterlelie kan je het beste planten op een diepte tussen de 30 en maximum 60 cm.  Wanneer ze ondiep staat dan zal de bloem een beetje boven het wateroppervlak uitsteken. Ze heeft een bladspreiding van ongeveer 1 metertje. De ideale waterlelie voor wie een donkerrode, stervormige dame zoekt.

De mening van Agua

Nymphaea Perry's Red Glow
Nymphaea Perry’s Red Glow

Deze Nymphaea Perry’s Red Glow is geen jonge variëteit, maar nog steeds niet gemakkelijk op de markt te vinden. Het is dan ook maar een traag groeiende soort.
Ondertussen is er een nieuwere variëteit die eigenlijk toch wel een beetje op deze madame lijkt.  Ik vind de nieuwere variant iets mooier, maar ze neemt dan wel een pak meer plaats in beslag.
Daarnaast merk ik dat de naam ook écht goed gekozen is, het is enorm moeilijk om deze bloem mooi op de foto te krijgen omdat de bloemkleur zo fel is.