Nymphaea Miss Siam 2003


Een fuchsia roze kopvormige waterlelie, deze Nymphaea Miss Siam.

Nymphaea Miss Siam: de bloem

DSC_4354 Nymphaea Miss Siam 2003
Nymphaea Miss Siam 2003

De bloem van deze Nymphaea Miss Siam is een opvallende variëteit. Door de combinatie van de felroze bloem, de geur en de grootte is het zeker één van de opvallendste waterlelies. Daarbij heeft ze dat mooie volle effect door haar veelvuldige bloemblaadjes. Ze is mooi fuchsia roze en zont meestal op het water.  Af en toe staat ze een centimeter of twee boven de bladeren uit. We vergeten nog te zeggen dat het een goede snijbloem is ook.

Nymphaea Miss Siam: de plant

Nymphaea Miss Siam
Nymphaea Miss Siam

Het blad van deze waterlelie is in het begin roodbruin.  Het mooie ronde blad heeft een open sinus.  Later wordt het mooi groen en vormt het de perfecte combinatie met de fuchsia roze bloemen. Het wordt gemakkelijk 20 cm groot.

De plant is zoals alle planten van Pairat een zeer mooie plant die goed bloeit.  Ze heeft een bladspreiding van  1 meter.  Plant haar op  een diepte tussen de 20 en 80 cm voor een optimaal resultaat.

De mening van Agua

Wij kunnen alleen maar positief zijn over deze waterlelie.  We zijn sowieso al fan van beide ouders en deze kleine  is bijna perfect te noemen.  De bloemen zijn wondermooi, de plant kan verschillende dieptes aan.  Ze neemt wel een beetje ruimte in beslag, niet geschikt dus voor een terrasvijvertje, maar geen nood, je kan de bloemen wel afknippen en ze dan op je terrastafel in een vaasje zetten. Iedereen tevreden dus.