Nymphaea Mayla 1993


Deze waterlelie zal onmiddellijk in het oog springen van iedereen die uw waterpartij bezoekt door haar unieke roze kleur.

Nymphaea Mayla: de bloem

Nymphaea Mayla
Nymphaea Mayla 1993

De bloem van de Nymphaea Mayla zal bij warm weer vrij snel toegaan, maar door haar zeer mooie vorm en uitzonderlijke kleur verdient ze zeker en vast een plaatsje in uw waterpartij.
De bloem wordt tot 17 cm groot, staat enkele centimeters boven het wateroppervlak. Het zijn prachtig fuschia roze bloemen die mooi wijd open komen en dan nog eens lekker geuren ook.
En ja, ze doen het goed als snijbloem, wat wil een mens nog meer? Dat ze veel bloemen geeft misschien? Geen probleem, dat doet ze.

Nymphaea Mayla: de plant

DSC_3564 Nymphaea Mayla 1992
Nymphaea Mayla 1993

Het blad is mooi rond en groen en wordt zo’n 18 tot 25 cm groot.

De plant heeft een bladspreiding van 180 tot 240 cm.  Je plant haar het beste op een diepte tussen de 40 en 100 cm. Vooral geschikt voor grotere vijvers deze Nymphaea Mayla.

De mening van Agua

Deze waterlelie is een zeer mooie waterlelie, een goede bloeier ook, ze geeft zelfs goede snijbloemen…  We vinden haar wel enkel geschikt voor grotere vijvers, door haar grote bladspreiding natuurlijk.  Deze waterlelie wordt gebruikt als moeder voor verschillende nieuwe variëteiten en ze geeft dan ook zaad.