Nymphaea 47 Petals


We weten eigenlijk helemaal niets over deze dame. We weten niet wie ze heeft gecreëerd of wanneer, dit wil ook zeggen dat deze waterlelie geen officiële naam heeft gekregen, dat maakt het alleen maar moeilijker om veel informatie te vinden.

Nymphaea 47 Petals: de bloem

Deze Nymphaea 47 Petals, heeft een prachtige felroze bloem. Hetgeen ons doet vermoeden dat ze wel eens zou kunnen afstammen van de Nymphaea Mayla. Daarnaast merken we dat het een enorme vruchtbare plant is, ook dat versterkt ons vermoeden.
De bloemen zijn stervormig en semi-dubbel. Ze drijven veelal mooi op het wateroppervlak, maar kunnen ook wel enkele centimeters boven de bladeren uitreiken.
De bloem is zo’n 10 tot wel 15 cm groot, heeft een aangename lichte, zoete geur en staat al graag eens in een vaasje te prijken.

N. 47 petals blad

Nymphaea 47 Petals: het blad

Het blad van de Nymphaea 47 Petals is best wel een mooi blad. Het is eerst kastanjerood en verkleurt dan naar het typische grasgroene blad, dat we meestal terugvinden bij deze bloemkleur.
Het is een perfect rond blad, met licht open sinus. Onderaan is het blad roze en het kan wel 25 cm groot worden.

Nymphaea 47 Petals

Nymphaea 47 Petals: de plant

Het is een middelgrote plant, die gemakkelijk 120 cm aan wateroppervlakte in beslag zal nemen.
Je kan haar op een diepte tussen de 30 en 80 cm plaatsen.

De mening van Agua

Wat vinden we nu van dit dametje? We begrijpen planten meestal beter wanneer we de veredelaar kennen, dit geeft ons onmiddellijk veel informatie over de plant.
We hebben dan ook 5 jaar gewacht om te zien of ze wel toegevoegd moest worden aan onze collectie. Het is een relatief goede bloeier en door haar semi-dubbele stervormige bloem, vinden we ze toch uniek genoeg.
Ze zal toch wat ruimte in beslag nemen en we raden haar dan ook vooral aan voor middelgrote vijvers. Een extra puntje van aandacht is natuurlijk haar vruchtbaarheid. Dit heeft zo zijn voor- en nadelen….dit maakt dat het wel een goede plant is om eventuele verdere kruisingen mee te doen, het maakt echter ook dat het moeilijker is om ze zuiver te houden. We doen er dan ook alles aan om bloemen en zaden tijdig te verwijderen.