Nelumbo Star of Green


Nelumbo Star of Green

Nelumbo Star of Green: de bloem

De bloem van deze lotus Star of Green is gewoon mooi en daarmee bedoelen we niet dat ze maar ordinair is. We bedoelen dat het een echte klassieke schoonheid is.
Omdat de buitenste bloemblaadjes groen zijn, zal de bloemknop er dan ook groen uitzien.
Eén keer de bloem open bloeit, komen de prachtige brede, witte bloemblaadjes tevoorschijn. Altijd in combinatie met een opvallende groen-gele zaaddoos en afgewerkt met gele meeldraden met witte tippen. De bloem opent schaalvormig en daardoor is ze ook wat groter.

Nelumbo Star of Green

Nelumbo Star of Green: de plant

Zoals u kan zien op de eerste foto kan deze mooie lotus Star of Green op verschillende manieren gehouden worden.
We tonen haar hier in een prachtige glazen kelk op voet, maar ook in grotere kuipen op het terras of in de vijver zal deze dame zich thuis voelen.
U weet allang dat de bladeren van een lotus altijd groen en rond zijn. We moeten ook niet meer vertellen dat de bladeren hydrofoob zijn, maar we geven het toch nog graag even mee.
Deze plant wordt tussen de 15 en 30 cm hoog, maar wanneer je ze groter plaatst, zal ze al een hoogte van bijna 60 cm kunnen bereiken.

Nelumbo Star of Green ML

Lotus Star of Green: de mening van Agua

Je ziet het al, we stralen bij het zien van deze lotus Star of Green.
Zoals je nogmaals kan zien, kan ze zeker als micro of mini lotus worden gecultiveerd, maar hoe meer ruimte ze krijgt, hoe meer blad en bloem je toch zal hebben. We raden aan om haar in een pot van minimum 20 cm diameter te plaatsen met zo’n 20 cm aarde en 10-25 cm water.
Sinds 2016 in onze collectie.

We raden aan om de lotus wortelstokken tijdig te bestellen. Al onze lotus worden in Grembergen gekweekt en geoogst. Oogsten doen we in februari-maart. We oogsten enkel de planten waarvoor er interesse is, dus plaats tijdig uw bestelling om zeker te zijn dat we kunnen leveren.

Nelumbo Star of Green