Nelumbo Pink-A-Licious


Hoog boven de bladeren staan de felroze bloemen te pronken.

Nelumbo Pink-A-Licious

Nelumbo Pink-A-Licious: de bloem

De naam van deze variëteit zegt het natuurlijk onmiddellijk, een prachtig roze bloem heeft deze lotus. De bloem kan wel wat intenser of lichter zijn naargelang de lichtintensiteit van het moment, maar ze is altijd mooi!
De bloem is schaalvormig en wordt gemakkelijk zo’n 25 cm groot. Ze staat mooi boven de andere bloemen uit en heeft ook nog eens een prachtige zaaddoos op het einde van het seizoen.

Nelumbo Pink-A-Licious: de plant

Het wordt een beetje saai om te herhalen, maar de bladeren van deze lotus zijn groen en rond. De bladeren kunnen zoals bij alle grote lotussen zo’n 45 tot zelfs 65 cm groot worden.
De plant wordt gemakkelijk 120 à 150 cm hoog en wordt dus onder de grote variëteiten gerekend.
Het is aangeraden om haar op een diepte van 30-tal centimeter te plaatsen en haar te verwennen met voldoende aarde.

Nelumbo Pink-A-Licious

Lotus Pink-A-Licious: de mening van Agua

Deze plant werd geteeld door een goede vriendin van ons, Laura Bancroft genaamd. Ze brengt natuurlijk enkel planten op de markt waar ze zelf volledig achter staat. Logisch dan ook, dat dit een zeer kwalitatieve plant is met een mooie zachtroze tot dieproze kleur. Het feit dat de zaaddozen heel mooi verkleuren van geel naar roze-rood is mooi meegenomen, zo kan je nog lang van de pracht genieten, tot eind oktober zelfs.
We kozen deze foto omdat we vinden dat hij aantoont hoe imposant deze plant wel is.
We hebben haar in onze collectie sinds 2016.