Nelumbo Perry’s Giant Sunburst


Een creatie van niemand minder dan Perry Dean Slocum, deze Nelumbo Perry’s Giant Sunburst.

Nelumbo Perry's Giant Sunburst

Nelumbo Perry’s Giant Sunburst: de bloem

De bloem van deze lotus is crèmekleurig, de buitenkant van de buitenste bloemblaadjes zijn vaal groen. Hierdoor heeft de bloemknop een groene kleur.
De zaaddozen van deze lotus zijn eerst geel en daarna limoengeel.
De bloemen worden tussen de 25 en 35 cm groot.  Ze hebben een aangename geur.  Het zijn eenvoudige bloemen met zo’n 24 à 25 bloemblaadjes. Deze mooie dames staan altijd hoog boven de bladeren uit te pronken, hoe zou je zelf zijn natuurlijk.

Nelumbo Perry's Giant Sunburst

Nelumbo Perry’s Giant Sunburst: de plant

Het blad van deze lotus is natuurlijk rond en groen en kan tussen de 40 en 45 cm groot worden.
De plant wordt tussen de 140 en 170 cm hoog.  Ze kan dan ook op een diepte tussen de 10 en 40 cm geplant worden. Het is dan ook wat we noemen een grote lotus.
We raden aan haar ruimte te geven, zo kan ze zich ontpoppen tot de perfecte lotus.

Nelumbo Perry's Giant Sunburst

Lotus Perry’s Giant Sunburst: de mening van Agua

Het is een hele goede lotus, die enorm bloeit en geschikt is voor alle soorten vijvers. De Perry’s Giant Sunburst is een kruising tussen de Nelumbo Alba Plena en de Nelumbo lutea.  Ze werd gecreëerd door Perry Dean Slocum in het jaar 1987.
Ik denk niet dat er ooit iemand teleurgesteld is na de aanschaf van deze lotus. Een goede groeier en bloeier, het voorbeeld van een zen-bloem en niet te vergeten, perfect buiten te overwinteren. Als je onze richtlijnen volgt tenminste.
We weten ondertussen al dat kleur een moeilijk begrip is, ze is een beetje groen, wit, geel, crèmekleurig. Hoe dan ook is het een echte topper! In onze collectie sinds 2009. Ze lijkt het goed te doen vanaf juli tot in september.

Nelumbo Perry's Giant Sunburst